Här är världens största kryssningsfartyg

Här är bilden av världens största kryssningsfartyg.

MSC Worldclass med plats för 6 850 gäster i 2 750 hytter.

Fartyget blir 330 meter långt och 47 meter brett.

Är beställd av MSC Cruises och levereras om fem år, 2022.

Kampen om världens kryssningsresenärer är hård. Inte minst i Medelhavet och i Karibien lockar researrangörerna med större och mer påkostade fartyg. Med mer nischade resor.

Störst i passagerarklassen

Nu har MSC Cruises beställt det största kryssningsfartyget någonsin. MSC Worldclass är det övergripande namnet på beställningen, som får en spännande Y-form, och har plats för 6 850 gäster. Blir därmed världens största kryssningsfartyg, mätt i antalet passagerare. Dock inte i längd eller vikt (bruttoton).

Det är 163 fler än vad Royal Caribbean har plats för på Harmony of the Seas, som mäktar med 6 687 passagerare, och är världens för närvarande största kryssningsfartyg. Och 70 fler än systerfartyget, Symphony of the Seas (6 780), som är under byggnation och blir störst i världen när det lanseras i april 2018.

Naturgasmotorer

För säkerhets skull har MSC Cruises beställt två fartyg i världsklass av STX France med leverans 2022 respektive 2024. Världens största kryssningsfartyg får via sin Y-form bland annat fler balkonghytter. Det har utrustats med flera mer miljövänliga komponenter, däribland naturgasmotorer.

Tiotalet våningar och stor som tre fotbollsplaner. Några av de befintliga kryssarna är dock både längre och tyngre än MSC Worldclass. Jämförelsevis noterar vi att Titanic, världens största fartyg, för drygt 100 år sedan hade plats för 2 344 passagerare.

Världens största kryssningsfartyg slår alla rekordLÄS OCKSÅ: TEST: Cinderella och Gabriella – roligaste lyften bakom Birka
Publisert:

LÄS VIDARE