Här är sommarens bästa familjehotell

Här är sommarens hetaste familjehotell.
Här är sommarens hetaste familjehotell.

Barnpool, familjerum, all inclusive och barnklubb...
Önskemålen inför semestern med barnen är oftast många. Men vilka hotell är egentligen bäst att boka hos charterbolagen?
Aftonbladet Resa listar de mest populära familjehotellen i sommar.

Det kan vara svårt att välja rätt hotell på charterresan när man har barn. Helst ska det finnas pool för barn, gärna barnpassning eller barnklubb – och mat som småttingarna gillar!

De största charterbolagen märker ut sina familjehotell så att det ska bli lättare att välja rätt, men utbudet är stort och många hotell verkar till det yttre vara likvärdiga.

Nöjda kunder

– De familjehotell som är absolut mest populära i sommar är koncepthotellen: Apollo Mondo Family. Gemensamt för alla våra koncepthotell, som vi valt att kalla Apollo Mondo, är att de har en hög kundnöjdhet med många positiva omdömen i gästenkäter och undersökningar – dessutom har de mycket bra läge, faciliteter och pooler, säger Clara Larsson, PR- & Social Media Manager på Apollo.

Ving har också koncepthotell för barnfamiljer och Anna Hagberg som är tf. informationschef Ving säger att det är just de hotellen, Sunwing Family Resorts, som är de mest populära hos dem.

Spanien favorit

Hos Tui är Mallorca den stora favoriten hos barnfamiljerna i år.

– Vi ser även en tydlig trend med ökade resor till östra Medelhavet, bland annat till Cypern och den grekiska övärlden, även där finns några av våra populäraste hotell för barnfamiljer. Säger Patrick Törn, försäljningschef Sverige

Här är de mest bokade familjehotellen i sommar!

Apollo

Mythos Beach, Rhodos
Mythos Beach, Rhodos

1. Mythos Beach, Rhodos

Ingår i Apollos koncepthotell Mondo Family. Detta är ett av bolagets mest omtyckta hotell med barnklubb, simskola och träningspass med skandinavisktalande personal. Rummen är modernt inredda och det finns flera restauranger på området, barnen har en egen buffé att plocka ur. Havet ligger på en armslängds avstånd. Den som vill ha en extra lyxig semester kan boka en juniorsvit med egen pool.

Stellina Village Resort, Kreta
Stellina Village Resort, Kreta

2. Stellina Village Resort, Kreta

Ingår i Apollos koncepthotell Mondo Enjoy. Hotell med lokal touch och hög kundnöjdhet. Resorten består av tre områden där man har fri tillgång till alla pooler och övriga faciliteter. Hotellet ligger bara ett par minuter från den fina sandstranden Chryssi Akti och en kort busstur från Chania stad.

Romana Beach Resort, Kroatien
Romana Beach Resort, Kroatien

3. Romana Beach Resort, Kroatien

Ingår i Apollos koncepthotell Mondo Family. Bra läge vid Makarska rivierans klarblå vatten. På hotellet finns allt som behövs för en familjesemester – barnklubb, simskola, kaffe- och juicebaren Mondo Coffee samt gratis träningspass. För extra lyx finns en fin spaavdelning med sköna behandlingar.

Läs också: Så påverkas semestern av den svaga kronan

Ving

Sunwing Kallithea Beach på Rhodos
Sunwing Kallithea Beach på Rhodos

1. Sunwing Kallithea Beach, Rhodos

Hotellet på nordöstra Rhodos har två stora poolområden med mycket plats för lekglada barn. Hotellet ligger bara ett stenkast från havet. Om man bokar en Royal Suite får man egen terrass eller direkt poolaccess. De som reser med mindre barn kan bo i en Happy Baby-lägenhet som är extrautrustad för att passa de minsta i familjen. Det finns restauranger och barer på området och längtar man efter stadspuls så ligger Rhodos fyra kilomter bort.

Sunwing Alcudia Beach på Mallorca
Sunwing Alcudia Beach på Mallorca

2. Sunwing Alcudia Beach, Mallorca

Hotellet består av nio lägenhetsområden som alla ligger nära den milslånga stranden. På området finns ett par restauranger och en bar. Det finns poolområden för barn, ett lekland och en Teen Lounge för lite äldre barn. Den som vill träna på semestern kan göra det i hotellets eget gym med spa. Alcudias marina ligger en kilometer från hotellet och det är nära till shopping och restauranger.

Sunwing Sandy Bay Beach på Cypern
Sunwing Sandy Bay Beach på Cypern

3. Sunwing Sandy Bay Beach, Cypern

Hotellet har sex pooler, varav tre är barnpooler. Havet ligger bara hundra meter från hotellet och stranden är barnvänlig. Den som vill bo lite lyxigar kan checka in i en Royal Family Suite som är extrautrustad och har ett toppläge på området. En del sviter har access till privat delad pool. För de små kan det vara extra spännande att checka in i en så kallad Lollo & Bernie-svit. Det finns även ett Lollo & Bernie's Mini Land och en Teen Lounge, där äldre barn kan spela PlayStation och surfa. Det finns restauranger, en bar och ett gym med spa på området. Ving skriver på sin hemsida att det just nu byggs ett nytt hotell på granntomten vilket kan medföra störningar för gästerna som bor i block 7 och 8 på Sandy Beach.

Läs också: Så maxar du din ledighet 2018!

Airtours

Solimar Aquamarine på Kreta
Solimar Aquamarine på Kreta

1. Solimar Aquamarine, Kreta

Hotellet har ett stort poolområde och nära till stranden. Barn med spring i benen gillar den stora lekparken och gräsmattan. Det finns barnpool för familjer med små barn och om man vill lyxa till det så kan man bo i rum med egen pool. Det är en kort promenad på 150 meter ner till stranden som är relativt långgrund med mestadels grovkornig sand blandat med klappersten och grus. Hotellet har byggt ett eget trädäck där solstolarna är gratis för hotellets gäster. Det finns restaurang och bar på området.

Alea Hotel & Suites på Thassos
Alea Hotel & Suites på Thassos

2. Alea Hotel & Suites, Thassos

Hotellet har två stora pooler och en integrerad barnpool mitt på hotellområdet. I bottenvåningen på hotellets huvudbyggnad ligger en spaanläggning med uppvärmd inomhuspool och gym. Stranden som ligger ett stenkast från hotellet är långgrund och barnvänlig. Där finns även en taverna som serverar lunch och middag. Det går att promenera längs stranden till semesterorten Skala Prinos.

Avra Beach Resort på Rhodos
Avra Beach Resort på Rhodos

3. Avra Beach Resort, Rhodos

Populärt familjehotell med många återkommande gäster. Hotellet ligger direkt på stranden med gångavstånd till Ixias shopping och nöjesliv. Poolområdet med jacuzzi och separat barnpool har utsikt över havet och Ixia-bukten. Avra Beach Resort har en egen klapperstensstrand direkt nedanför hotellet med solstolar och parasoller. Stranden är populär för vindsurfing. Vattnet blir snabbt djupt och lämpar sig bäst för vuxna eller familjer med äldre barn. Det finns restaurang på hotellet.

Tui

TUI Family Life Alcudia Pins, Mallorca
TUI Family Life Alcudia Pins, Mallorca

1. TUI Family Life Alcudia Pins, Mallorca

TUIs populäraste hotell för barnfamiljer, Alcudia Pins ligger precis vid stranden Playa Del Muro och är omgivet av naturreservat. Stranden är barnvänlig och familjer har möjlighet att boka strand-kit med solstolar redan innan avresa hemifrån. Man kan ta lokalbuss från hotellet till småbåtshamnen i Alcudia. Poolerna har vattenrutschkanor, plaskpool och babypool. Det finns fem restauranger på området, men man kan även beställa take away från någon av de lokala restaurangerna och äta i lugn och ro på de stora rummet om man behöver natta barn.

 TUI Family Life Agean Park, Rhodos
TUI Family Life Agean Park, Rhodos

2. TUI Family Life Agean Park, Rhodos

Hotellet är näst intill klimatneutralt och maten är ofta närproducerad. Kockarna går ut i hotellets örtträdgård och plockar örter till kvällens middag och hotellets gräsklippare drivs av olja som blivit över från matlagningen. Hotellet är indelat i olika delar, alla kan bokas med swim up-rum, alltå direkt tillgång till pool.

 Blue Star Atlantica Mare Village, Cypern
Blue Star Atlantica Mare Village, Cypern

3. Blue Star Atlantica Mare Village, Cypern

Hotellet ligger i en skyddande vik precis intill stranden Kermia. Man kan bo i någon av hotellets bungalows eller välja ett rum i den extra lyxiga delen av hotellet med eget poolområde. På området finns flera restauranger med bland annat grekiskt och italiensk à la carte och sushi. Här finns även gym, barnklubb och barnpool.

LADDA NER: Resguide till Skiathos och Skopelos: 170 tipsLADDA NER: Resguide Mallorca med barn
Publisert:

LÄS VIDARE