Vänliga Vietnam utmanar dina sinnen

Smygläs reportage från nya bilagan

Fortfarande lika vackert, fascinerande och billigt. Vietnam är landet med de vänliga människorna, den goda maten och de rymliga stränderna.

Nu börjar ett allt modernare VIETNAM välkomna den nyfikne resenären.

Lär känna vinterns mest spännande charterorter.

Tack, mina vänner! Nästa gång betalar ni halva priset. Jag lovar!

Strandförsäljerskan i Nha Trang delar ut en spontankram bred som hela playan omkring oss när vi köper ett par solglasögon. Ändå tycker vi att vi prutat bra. På något sätt ter hon sig så typisk för Vietnam. En daglig kamp för tillvaron, men med värme och hjärta.

CHARMIGA VIETNAM är ett land som oavbrutet utmanar dina sinnen. Överallt möts du av annorlunda syner, smaker och dofter. Landet är ett lite mer oprövat och genuinare Asien, vars invånare tycks ha gott om tid och oftast är nyfikna på sina gäster.

Vietnam är också det resmål som svenska resenärer är allra mest nöjda med, enligt en undersökning från ett av de stora resebolagen. Det är inte svårt att förstå. Få länder på jorden kan kombinera lika magnifika sandstränder med så många givande och intressanta kulturupplevelser.

SAMTIDIGT ÄR Vietnam en nation som förändras mycket snabbt. De senaste åren har nya intryck från omvärlden strömmat in. Satsningen på turismen ökar och hotell med hög standard byggs nu på många håll. En del tror att Vietnam inom fem år är Thailands främsta utmanare i regionen.

Den som väljer att åka charter till Vietnam landar i Saigon, eller Ho Chi Minh City, som staden officiellt heter. Saigon fascinerar med sin flödande energi, staden är absolut värd några egna dagar, men sedan styr alla mot Phan Thiet, Nha Trang eller Phu Quoc – tre spännande strandorter – sinsemellan mycket olika.

Anders Pihl

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN