”Är Agadir bra resmål för en barnfamilj?”

RESA

Kajsa Moström och Helena Potamitou från Apollo chattade om vinterns resor - läs sammandraget.

Moderator säger: Dåså, Kajsa och Helena - är ni beredda på chatt?

Kajsa Moström säger: Hej! Vi är här och redo att svara på frågor.

Moderator säger: Fint! Nu kommer första frågan:

Jenny säger: Hejsan Kajsa och Helena! Jag och min pojkvän, båda 16 år, vill åka utomlands på höst- eller jullovet. Går det när man är under 18 och man har föräldrarnas tillåtelse? Och om det går, har ni några bra rekommendationer på ett ställe där det är billigt och bra? Vore väldigt tacksam för svar/Jenny

Kajsa Moström säger: Hej Jenny! Det går bra om ni har intyg från era föräldrar. Under loven är det generellt högre priser på resor, men i Marocko och Egypten går det att leva billigare.

Kenta säger: Hej, vi är två singelkillar på 41, som funderar på att åka till Grand Canaria runt den 20 okt. Vi vill spela golf, slappa med en bok och käka gott - men även nattlivet hägrar. Är det rätt ställe eller är det mellansäsong? Har ni något annat tips / Kenta

Kajsa Moström säger: Hej Kenta! Gran Canaria är ett året runt resmål och både golfen och nattlivet finns. Vill ni prova något annat så finns både bra golf och nattliv i Sharm el Sheik i Egypten.

daniel säger: när är det billigast att flyga till new york?

Kajsa Moström säger: Hej! Vi flyger inte till New York.

säger: Hej! Ska resa med familjen till Koh Samui i Thailand 14/12 i år, stannar 3 v. Ej charter, vi åker runt själva, stannar på Koh Phangan också samt 2 dagar i Bangkok. Är läget lugn där nu med tanke på militärkuppen?

Kajsa Moström säger: Hej! Läget är lungt i Thailand efter militärkuppen. Ni kan följa händelseutvecklingen via UDs hemsida, www.ud.se. Trevlig resa!

Freddie säger: Hejsan! Jag och min far funderar på att åka på en weekend resa, vilken av europas storstäder rekomenderar du? Det skall vara en billig stad också, var i Prag förra hösten.

Kajsa Moström säger: Hej Freddie! Storstäder har vi inget stort utbud av under höst/vinter. Det vi har under vintern är Bangkok. Billigt i och för sig, men ingen weekend destination kanske.

Alf säger: Hej då ni äntligen har bestämt er för att köra från Skellefteå till Grekland, varför börjar ni inte i början av augusti?Vi är många som vill åka med våra barn som börjar skolan i mitten av augusti

Kajsa Moström säger: Hej Alf! Vi utökar våra flygningar från lokala flygplatser successivt. Du får se det som en början på något som bara kan bli bättre.

Pepe säger: Hejsan! Jag funderar på att ta familjen till Mexico i mitten av november 2007. Är orkansäsongen avslutad då tror du? Vi tänkte fara till Playa Del Carmen

Kajsa Moström säger: Hej Pepe! Det är under sommarsäsongen som risken för orkaner är som störst. Det ska inte vara några problem i november.

Kent säger: Hej Undrar om man kan köpa sprit på planet ? MVH Kent

Kajsa Moström säger: Hej Kent! Visst kan du det!

Marie säger: Hej! Vad säger Ni om Marocko och Agadir? Har 2 barn i åldern 2 och 10. Vi har varit i Egypten.

Kajsa Moström säger: Hej Marie! Agadir passar utmärkt för en barnfamilj. Inga problem alls. Vi rekommenderar speciellt våra Family hotell.

OBS! På grund av tekniska fel avbröts chattet. Ny chans att chatta med Apollo senare under veckan.