Välj rätt resa - och spara tusenlappar

RESA

Charter, paket eller på egen hand till Phuket - priser och fakta

Paketresa, charter eller på egen hand.

Resa har jämfört priserna på en tvåveckorssemester till Phuket, Thailand. Du kan spara tusenlappar på att undvika charter. Så här jämförde vi:

Resa

Vi har jämfört en tvåveckorsresa för två vuxna eller två vuxna och ett barn (2-11 år) till Karon Beach på Phuket. Avresa från Arlanda sista veckan i november.

Hotell

Vi har valt hotell nära stranden med ***+ standard. Totalpriserna gäller för dubbelrum med ett barn i extrasäng. Att jämföra priser för två vuxna och två barn visade sig vara svårt - alla hotell kan inte erbjuda dubbelrum med två extrabäddar.

Transfer

Du har möjlighet att välja bort transfer om du vill ta dig från flygplats till hotellet på egen hand. Ofta är transfer smidigast och därför har vi räknat in det i totalpriset.

Tillägg

Du kan köpa till avbeställningsskydd och reseförsäkring när du reser med charter- eller paketresearrangör. Reser du på egen hand får du ordna sådant själv. Kontrollera vilket reseskydd du har i hemförsäkringen och vad som gäller om du betalar resan med kort.

Charter

Priserna baseras på charterbolagens internetpriser i början av oktober. Särskilda erbjudanden kan göra att priserna skiljer sig från ordinarie katalogpris.

Paketresa

Det finns flera olika resebyråer som säljer paketresor till Thailand. Vi bad ABC Tours att skräddarsy en resa. Priset är ett exempel och kan givetvis variera beroende på arrangör, bolag, hotell och reseperiod.

På egen hand

Att resa på egen hand kräver mer planering och mer tid, men kan bli prisvärt. Vi valde att flyga med Aerosvit via Kiev till Bangkok och lågprisbolaget Air Asia från Bangkok till Phuket. Hade vi istället valt Thai Airways hade väntetiden blivit flera timmar kortare, men priset 2600 kronor högre per vuxen.

Charter, paket eller på egen hand?

Vi har jämfört priser och vad du får för pengarna med tre olika charterbolag, som paketresa och på egen hand.

Jämförelsen avser en tvåveckorsresa till Karon Beach, Phuket, Thailand.

Katharina Brunat

ARTIKELN HANDLAR OM