Guide: Sköna häng i Soho

RESA

Före och efter föreställningen

Foto: Stock Pot i London.

Lågbudgetalternativet:

Stockpot

38 Panton Street

London SW1Y 4EA

Är du på lågbudgethelg i London är det här det garanterat billigaste alternativet mitt i West End. Här kan du äta två rätters-lunch fram till 16:30 för 5,95 pund (ca 65 kronor) eller tre rätters för 7,90 pund (ca 85 kronor). Men vänta dig inga vita dukar eller service. Här är det brittisk husmans med roast of the day, potatismos och kokta grönsaker som gäller.

På kvällen gäller förrätter från 2,50 pund, varmrätter från 5,65 pund och efterrätter från 2,90 pund.

Den brittiska puben:

Waxy O'connor

14 - 16 Rupert Street

London W1D 6DD

En klassisk pub i jätteformat med massor av prång och vrår mitt i Soho som har byggts runt ett träd(!). Ingång från både Rupert Street och parallellgatan Wardour Street. Där finns också lillasystern som så klart heter "Waxy's little sister", lite mindre, intimare och mer för dig som gilar mys, men också trång härlig pubstämning där alla pratar med alla. (20 Wardour Street, W1D 6QG)

Det trendiga dim sum-stället:

Yauatcha

15-17 Broadwick Street

London W1F 0DL?

Asiatisk restaurang och tehus som specialiserat sig på dumplings i alla dess former.

Den sköna thaikedjan:

Busaba

106 - 110 Wardour Street

London W1F 0TR

Finns på flera ställen i London men Wardour Street är allra bäst. Här sitter man runt stora fyrkantiga bord och flera sällskap delar på borden. Maten kommer in vartefter den är färdig. Busaba tar inga bordsbeställningar, här är det kö i bokstavlig form som gäller, men avskräcks inte om kön ringlar sig ut på gatan, den är snart avklarad och ni får plats att sitta.

Modernt klassisk afternoon tea:

Sketch

9 conduit street

London W1S 2XG

Ett av Madonnas favorithäng i London. I avdelningen The Parlour, med fönster ut mot gatan kan man få en skönt klassisk afternoon tea med fingermackor, scones och roliga bakelser. Här blandas trendiga medieprofiler, med välklädda gentlemän och asiatiska turister. Har dessutom ett skönt barhäng och en restaurangavdelning för fine dining. Passa på att gå på stans coolaste toaletter. Varje bås är ett stort fristående ägg!

Den avslappnade mexikanen:

Wahaca

80 Wardour Street

London W1F 0TR

Tacos, burritos, fajitas, mexikansk öl och mängder av tequila.

Den coola baren och takterrassen:

Aqua Nueva och Aqua Kyoto

30 Argyll St

London W1F 7EB

På femte våningen ligger både Aquas spanska (Nueva) och japanska (Kyoto) restauranger. Båda har coola barer och takterrasser som lämpar sig perfekt för en fördrink före föreställningen. Se till att bli kompis med hovmästaren eller killen i dörren så att de känner igen er om ni vill tillbaka senare på kvällen, annars kan det lätt vara "fullt" eller "bara för medlemmar".

Sötsaken utan dåligt samvete:

Snog

9 Brewer Street

London W1F 0RG

Frozen yoghurt-ställe mitt i Soho. Tar du en med färsk frukt som topping behöver du inte tänka på kalorier över huvud taget (självklart finns onyttigare toppingar som oreos, chokladbitar och american cookes för din kompis som alltid är trådsmal ändå). Håller öppet till midnatt så funkar perfekt efter showen.

Det roliga gay-stället:

Green Carnation

5 Greek Street

London W1D 4DD

Londons främsta gay-kvarter ligger i Soho som är en del av West End. På Green Carnation är stämningen avslappnad och här är alla välkomna oavsett om du stått på scenen i en West End-musikal, eller om du suttit i publiken. Testa en Raspberry Mojito Royale, toppas med riktig champagne.

Är du i London en torsdag är det här stället ett måste efter showen, då spelar en pianist önskelåtar från en hel repertoar av musikalhits för alla som vill sjunga med.

ARTIKELN HANDLAR OM