130 restips till Aspen

Aspen är det vackra, rika folkets skidparadis. Den pittoreska och kändistäta lilla staden – Paris Hilton, Jessica Simpson, Arnold Schwarzenegger och Kurt Russel är bara några av stjärnorna som gärna semestrar här – är USA:s skiddestination nummer 1. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Omringat av vackra, snöklädda Coloradoberg har Aspen det mesta av det bästa – fantastiska restauranger, exklusiv shopping och till och med trottoarer med värmeslingor.

Men förvänta dig inte något som liknar gemytet i Alperna. Aspen har en helt annorlunda vibb. Istället för glühwein och öl under after ski dricker Aspenåkarna Cosmopolitan och Martini. Och förresten heter det inte ens after ski i flotta Aspen. Här heter det après-ski – som i Frankrike.

Snön är ett kapitel för sig. Champagnepuder kallas den torra, lätta snön som gör varje skidfantast minst en klass bättre.

Enda baksidan är att här är dyrt. I Aspen sätter miljonärerna ribban – men det finns sätt att klara sig undan billigt. Ett måste är att utnyttja den alldeles unika fylleservicen Tipsy Taxi. Alla glada skidturister som fått i sig ett par Cosmos för mycket kan ringa den speciella taxiservicen och rulla hem helt gratis. Vem betalar? Miljonärerna i dalen, såklart.

Besök Aspen om du har en plånbok som håller. Du kommer inte att bli besviken!

Så skriver journalisten Katarina Andersson i introduktionen till resguiden till Aspen – häng med upp i bergen.

Något av innehållet i guiden:

 Skidområden

 Hotell

 Att göra

 Frukost & fika

 Mat i backen

 Barer & nattliv

 Budget-tips

 För barn

 Shoppingpärlor

 Bubbelpooler

 Kändisar

 Utflykter
 

Reseguiden till Aspen består av 24 A5-sidor och publicerades i november 2011.

Plus-prenumeranter laddar ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN