Därför är fransmän världens otrevligaste turister

RESA

4500 hotellägare avslöjar vad de tycker

Rosa pantern porträtterad av Peter Sellers och Carla Bruni är två fransoser som reser mycket.

Varning för fransmän på resan.

De är snåla och arroganta avslöjar en ny undersökning.

– Jag skulle inte vilja träffa en landsman när jag reser, säger Jeanne Cousson från Paris.

Franska turister är de värsta i världen avslöjar en ny undersökning från resebyrån Expedia där 4500 hotellägare runt om i världen har blivit tillfrågade.

– Det beror på att de pratar för lite engelska och har begränsade kunskaper i det lokala språket, förklarar Timothee de Roux, marknadsdirektör på Expedia, till France Info.

Gillar att klaga

– Fransmän kräver mycket uppmärksamhet och så gillar de att klaga - högljutt, säger Jeanne Cousson, kommunikationskunsult och verksam i Paris.

Jeanne Cousson är fransk-kanadensisk till nationaliteten och har även tyskt påbrå. Hon reser mycket i sitt arbete.

– Jag skulle själv inte vilja träffa en fransman när jag är på resa, säger hon till Destination. Engelsmän och kanadensare är trevligare och mer civiliserade.

Hur står fransmän ut med varandra?

– Jag tror att fransmän överlag inte vill träffa andra fransmän när de är ute och reser, säger hon och skrattar.

Inte vana med dricks

Förklaringen till fransmännens dåliga beteende, som uppfattas som arrogant, ligger i osäkerhet tror Timothee de Roux från Expedia.

– De blir stressade när saker inte är som i Frankrike, säger han. Dessutom är de inte vana att ge mycket dricks, det kan uppfattas som snålt utomlands.

Japaner trevligast

Japanerna fick högsta betyg enligt undersökningen bland hotellägarna. Britterna och tyskarna kom på bäst plats bland europeerna. Det enda fransmännen kan ståta med är en tredjeplats i rankningen av världens mest välklädda turister.