Här är världens minsta restauranger

Ett bord för två? Vad sägs istället om en hel restaurang för två?

Här är några restauranger där fler gäster helt enkelt inte får plats.

Det gäller att ha framförhållning om man vill äta på den italienska restaurangen Solo per Due, som ligger i Vacone, en timmes resa norr om Rom. Här finns nämligen bara ett enda bord, skriver norska VG.

250 euro per person

Utöver att vara ute i god tid får man också vara beredd att öppna plånboken lite extra. 250 euro per person kostar en måltid på Solo per Due. Då tillkommer dryck. Restaurangen omges av en stor trädgård, där man kan ta en drink innan middagen. Råvarorna som används i matlagningen är lokala och på menyn finns bland annat egenproducerad olivolja och handgjord pasta. Vid bordet finns en liten klocka som man ringer i för att få serveringspersonalens uppmärksamhet.

Fler minirestauranger

Men Solo per Due är inte den enda minirestaurangen i världen. I finska Isalmi ligger Kuappi, en liten restaurang i en stuga med bara ett bord.

En tredje plats som gör anspråk på att vara hem åt världens minsta restaurang är Salzburg. Där ligger Dinner for 2, en liten restaurang högst upp i det gamla slottet Schloss Mönchstein. I matsalen, som är 8 kvadratmeter, får det max plats fyra personer.

Publisert: