Nu har nya hotellet öppnat – helt utan personal

Zzz Dreamscape Hotel öppnar i centrala Stockholm

Hela hotellet ligger under marken.
Hela hotellet ligger under marken.

Ett hotell utan personal, helt styrt av en app och med inspiration från Alice i underlandet. Det öppnade i Stockholm under måndagen.

Måndag 21 oktober var det premiär för Mornington Hotel Groups nya koncept: Zzz Dreamscape Hotel på Kungsgatan 17 i centrala Stockholm. På det nya hotellet står digitala lösningar i fokus, och gästerna som bor på hotellet får klara sig helt utan personal. I stället finns en automat liknande den på flygplatser där gästerna checkar in, samt en app som används för att låsa upp själva rummet.

För att komma in i rummen får besökarna använda en app.
För att komma in i rummen får besökarna använda en app.

Alla rum är under mark

Det nya hotellet ligger helt under mark och passande nog har man haft Alice i underlandet som inspiration för dess design och inredning. Personerna bakom hotellet hade länge en idé om att bygga ett udda hotell på platsen.

– Vi har en lång erfarenhet av hotell och ville utmana oss själva kring idén om hur ett hotell kan se ut. Ett helt digitalt och obemannat hotell under mark mitt i city blev en spännande utmaning både tekniskt och arkitektoniskt. Här har vi bokstavligt löpt hela linan ut och byggt en drömvärld som kittlar sinnena och där gästerna kommer dra på mungipan innan de beger sig in i egna drömmar, säger Mårten Persson, ägare till Zzz Dreamscape Hotel.

Zzz Dreamscape Hotel är det första av sin sort, men man planerar att öppna flera hotell i andra storstäder som Köpenhamn, London och Paris.

Alice i underlandet var inspirationen för inredningen.
Alice i underlandet var inspirationen för inredningen.
Publisert:

LÄS VIDARE