Undersökning: London billigast i Europa

Publicerad:
Det går att komma undan billigt i London.
Foto: NDStock / iStockphoto
Det går att komma undan billigt i London.

Resa | London

När man talar om prisvärda besöksmål i Europa är kanske inte London eller Paris städerna som först dyker upp i huvudet. Men enligt en undersökning från Omio är dessa städer i topp när de skulle utse Europas mest budgetvänliga städer.

– Vi vill visa att det faktiskt finns flera gratis alternativ tillgängliga för den som bara tittar lite närmare.

London är mest budgetvänligt i Europa, följt av Paris och Berlin, enligt en undersökning av resebokningsplattformen Omio. I alla fall om man ser till gratisaktiviteter i de mest välbesökta städerna i Europa.

– I den här studien har vi valt att titta på olika typer av gratisaktiviteter och boendemöjligheter i Europas mest populära städer, eftersom att vi vill visa att det faktiskt finns flera gratis alternativ tillgängliga för den som bara tittar lite närmare. Städer som London och Paris är många gånger dyra att bo i och även resa i – men i London är det exempelvis gratis entré till de allra flesta museum och gallerier, och i Paris finns det otroligt många möjligheter till gratis boende via couchsurfing vilket har bidragit till att just dessa städer hamnat i topp, säger Miia Toivola, Country Manager för Norra Europa på Omio.

Städerna där mycket är gratis

Omio har sett till antalet gratisaktiviteter, gratis kulturella - och affärsevenemang, tillgång till drickbart vatten, gratis guidade turer, gratis wi-fi och antalet värdar som erbjuder gratis boende via couchsurfing. Så med andra ord går det att komma undan rätt billigt i London om du skippar hop-on-hop-off-bussarna och hotellet och istället hittar alternativen som är gratis. London har enligt undersökningen 980 gratisevenemang medan Madrid toppar listan när det kommer till antalet gratis guidade turer, hela 55 stycken.

Totalt har 38 länder varit med i undersökningen och Stockholm hamnar på plats 22 med 47 gratisaktiviteter, 11 gratisturer och 23 gratisevenemang. Dyrast var Artvin i Turkiet, med 0 gratisaktiviteter samt gratisboenden, och endast 1 gratisevenemang.

Foto: Omio
Omio har mätt hur budgetvänlig en stad är utifrån det som är gratis i staden.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA