Flygplanssnusk på hög nivå

RESA

Nu finns paketresor speciellt för dem som vill gå med i Mile High Club

Medlemmarna i Mile High Club nöjer sig inte med klass ett när de flyger.

De vill ha sex.

Var tionde flygpassagerare har haft sex ombord. Det visar en undersökning som nyhetstjänsten Ananova gjorde nyligen. Hälften av alla tillfrågade kan tänka sig att prova. Det finns alltså gott om folk som kan bli medlemmar i Mile High Club.

Kravet för att bli medlem i den exklusiva klubben är att man har samlag på minst 1609 meters höjd vilket motsvarar en mile. Trots att klubben funnits i över 50 år har den inget medlemsregister utan det är upp till varje par att avgöra om de kvalificerat sig.

På klubbens hemsida kan man läsa att det var piloten och uppfinnaren Lawrence Sperry som startade klubben 1916 när han först gav en kvinna med namnet Waldo Polk flyglektioner, och sedan sexuella sådana.

Tack vare autopiloten kunde de två börja utforska varandra närmare medan planet flög över New York. Plötsligt gick något snett och planet plumsade ner i vattnet. Parets räddare blev mycket förvånade över att hitta dem nakna, trots att Lawrence ihärdigt påstod att det var själva olyckan som slet kläderna av dem.

- Jag tror att folk har sex ombord eftersom det är upphetsande att göra det på ovanliga ställen. Dessutom är det långtråkigt att flyga och man letar efter något att göra. Många har hört talas om Mile High Club och vill kunna skryta om att de har kvalificerat sig, säger Phil Kessler på Mile High Club.

Under sina 15 år på Britannia Airways, som bland annat flyger för Fritidsresor, har Eva Olivecrona aldrig kommit på några mitt i akten.

- Däremot har jag vid ett tillfälle lagt en filt över ett mycket förälskat par så att resten av passagerarna inte behövde se vart deras händer tog vägen, säger hon.

På hemsidan, som har 60000 unika besökare varje månad, finns medlemmarnas egna berättelser, en internetshop med klubbens produkter och en lista över flygbolag som ordnar sexresor i luften. För det finns sådana. Amerikanska Mile High Atlanta tar cirka 1600 kronor för att flyga dig i en Piper Cherokee Six så att du kan jobba in dig i klubben. En flaska champagne ingår och du får behålla lakanen. Du får en timme på dig.

www.milehighclub.com

www.milehighatlanta.com

3 andra sajter för dig som jagar udda reseupplevelser

Åsa Erlandson

ARTIKELN HANDLAR OM