”Det var som en saga”

Publicerad:
Uppdaterad:

Åsa och Niklas Thomassen gifte sig på en karibisk ö

Åsa och Niklas Thomassen från Gävle ville gifta sig på en karibisk ö.

Det blev ett romantiskt bröllop i strandkanten med vågskvalp och solnedgång på Aruba.

– Det är det häftigaste jag har gjort i hela mitt liv, säger Åsa.

Drömmen att knyta bröllopsbanden på en tropisk strand behöver inte vara svår att uppfylla. Åsa och Niklas Thomassen fick sitt drömbröllop på en strand på Aruba. Foto: PRIVAT

Åsa, 29, och Niklas, 31, förlovade sig i Egypten på nyårsdagen 2006 och redan då bestämde de sig för att de skulle gifta sig utomlands, exakt ett år senare. Bara de två, på tu man hand. Inga gäster, inget bök och inget stök.

Varför blev det Aruba?

– Jag läste i en bröllopstidning om ett svenskt par som gift sig på Curaçao, grannön till Aruba, så jag började undersöka öarna. Aruba såg otroligt vackert ut, säger Åsa.

Hur var det att gifta sig där?

– Det är det absolut häftigaste jag gjort i hela mitt liv. Det var som en saga. Trodde inte att det kunde vara så underbart. Det kändes som om jag inte ville vakna upp, säger Åsa.

– Det bästa var när vi kom ner till stranden och såg den röda mattan och hur de hade dukat upp allting för oss, säger Niklas.

Ordnade ni allt själva?

– Kläder och ringar hade vi med oss. Vi beställde alla papper i god till och sedan tog vi kontakt med en bröllopskoordinator. Vi var ute åtta månader i förväg för att vara på säkra sidan.

Var det något som var krångligt?

– Nej, inget alls. Vi ville prompt gifta oss på nyårsdagen och då är ju allting stängt, men de ordnade det jättefint för oss.

Var akten på engelska?

– Ja. Vi hade pratat med prästen tidigare och bestämt oss för att han skulle läsa några fina dikter. Det var otroligt vackert. Han nästan sjöng fram dikterna och den sista som han läste fick vi med oss i ett brev.

Vad kostade hela bröllopet?

– Vi betalade ungefär 32 000 för resa och boende i femton dagar. Koordinatorn tog 9 500 kronor. Vi fick 177 fotografier, femrätters middag, frisör och sminkning, allting inkluderat.

Vilka blev reaktionerna hemifrån?

– Vi planerade det så långt i förväg och var öppna med allt. Alla hann vänja sig vid tanken, säger Niklas.

Vilka nackdelar finns det med att gifta sig utomlands?

– Det beror på hur man ser på det med släkten. Alla kan ju inte bara åka iväg till Aruba för att vara med på ett bröllop. Det är väl det jag kan se som en nackdel, säger Niklas.

Vad är era tips till par som vill gifta sig i Karibien?

– Försök att kolla så att ni får bra respons från en bröllopskoordinator. Den som vi valde var den som svarade först. Kolla med många koordinatorer och välj med omsorg, tipsar Åsa.

Läs också:

Tidigare artiklar:

Agneta Elmegård

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM