Res runt och testa whisky – och få betalt

Foto: Johnér
RESA

Ett brittiskt företag söker nu efter en arbetsmyra som kan ta på sig det tunga uppdraget att resa runt i Skottland och testa whisky.

Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Drömmer du om att någon gång åka på en redig whiskyprovarresa genom Skottland, men känner att du inte riktigt har pengarna som krävs? Då kan du sluta drömma – och börja jobba.

Ett brittiskt företag vill nämligen anställa någon som kan ta på sig detta slitsamma uppdrag – givetvis mot betalning.

Anställningen är på deltid och går helt enkelt ut på att åka runt till olika destillerier i Skottland och dricka whisky.

Foto: Jan Töve

Inga erfarenheter krävs

Om du mot all förmodan skulle betvivla dina dryckeskunskaper behöver du inte vara orolig – ingen tidigare erfarenhet krävs.

– Det handlar inte om att känna till de bästa maltsorterna, eller att kunna urskilja undertoner av torv. Det handlar om att känna igen den bästa rundturen, utmärkt service och den bästa kundupplevelsen. Det är en deltidstjänst, öppen för vem som helst, oavsett whiskydrickarmeriter, säger Steve Roddy, chef på Stagweb till sajten Ladbible.

Faktum är att du inte ens behöver bifoga ett cv. Det hårdaste kravet som ställs är på din ålder. Du måste ha fyllt 18 för att söka.

Ansökan görs i form av max 150 ord som inleds med ”Jag dricker – alltså är jag...”. Uppdraget går ut på att ge företaget, som arrangerar paketresor, underlag till en whiskytur.

Hit ska du åka om du vill köpa billig öl 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM