Flyg till Thailand – under 1 300 kronor

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Thailand

Rekordbilligt att flyga just nu

Nu är det dags Drömmer du om Thailand i vinter så är det drömläge att boka flygbiljetterna just nu. Priserna är historiskt låga, enligt experterna.
Foto: Thinskstock
Nu är det dags Drömmer du om Thailand i vinter så är det drömläge att boka flygbiljetterna just nu. Priserna är historiskt låga, enligt experterna.

Sugen på lite strand och sol?

Just nu kan du hitta flygbiljetter till värmen till riktigt bra pris.

Bland annat till svenskfavoriten Thailand.

Foto: Källa: Travelmarket.se / Svenskt Flygprisindex.
Svenskt flygprisindex Klicka på bilden för att se den större.

Att flyga långt har aldrig varit billigare.

Exempelvis finns det en mängd flygbiljetter till olika platser i Thailand för under 1300 kronor.

Biljetter som tidigare har kostat åtskilliga tusenlappar mer.

– Det är ett väldigt lågt pris. Om du flyger ner så går det alltid att hitta boende på plats, och då kan du komma undan med väldigt lite pengar för en lång resa, säger Claudia Gomez på resesökmotorn Destination.se.

Årets billigaste period

Anledningen till de låga priserna är dels att efterfrågan minskat i spåren av den internationella finanskrisen. Men också att det finns en överkapacitet på marknaden, med många flygbolag som flyger från Sverige till destinationer långt bort.

– Det är inte ovanligt att biljettpriserna faller när vi går in i lågsäsongen, men jämfört med samma avreseperiod under de senaste två åren är prisfallet större än förväntat, konstaterar Ole Stouby som är verkställande direktör på resesökmotorn Travelmarket.se som är utgivare av undersökningen Svenskt Flygprisindex.

– Det är liksom en mellanperiod nu och fram till ungefär 15 december när det brukar vara ganska billigt att resa. Vi brukar säga att årets billigaste resa är om du åker den tionde december och är borta i två veckor. Då flyger du hem på julafton, och det vill man ju ingen, säger Barbro Holmberg, informatör på Ving.

”Historiskt låga priser”

Enligt indexet är flygpriserna just nu historiskt låga.

– Det är väldigt låga priser nu. Förut kunde en biljett för en långflygning kosta runt 15 eller 16 tusen. Nu är de nere på sex till sju tusen, säger Claudia Gomez.

Dags att göra reseklipp, alltså. I listan nedan ser du några av de billigaste sista minuten flygbiljetterna just nu.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN