Så blir du volontär i Ecuadors regnskog

Publicerad:
Uppdaterad:

I Ecuador i Sydamerika finns det möjlighet att delta i olika volontärprojekt ute i djungeln. Den ideella organisationen Jatun Sacha har fem biologiska stationer runt om i landet, där de välkomnar volontärer att delta i det dagliga arbetet.

Volontären arbetar fem dagar per vecka och sex till åtta timmar per dag (du måste stanna minst en månad). Detta är ett bra tillfälle att få erfarenhet från att arbeta ute i regnskogen med olika biologiska projekt och du arbetar sida vid sida med forskare, biologer, ecuadorianska studenter och andra volontärer.

Den biologiska stationen Jatun Sacha till exempel, är belägen mitt ute i regnskogen vid flodbanken till Upper Napo River, med endast en radiosändare för kontakt med yttervärlden. Det finns ett antal byggnader för boende, en matsal för 50 personer, föreläsningssal och så naturligtvis en underbar regnskogsnatur runt omkring.

Du kommer inte att tjäna några pengar som volontär för denna organisation, utan får i stället betala för mat, boende och i viss mån även för handledning. En månad kostar cirka 3 100 kronor, därefter cirka 780 kronor per vecka. Då ingår tre måltider per dag och enkelt boende.

För mer information om organisationen och volontärarbete där: www.jatunsacha.org/english

Robert Karlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN