Alanya är sommarens hetaste resmål – igen

RESA

...och här hittar du de billigaste resorna dit

För tredje året i rad är Alanya det chartermål som lockar oss svenskar mest.

Bokningarna till den turkiska badmetropolen ökar och behåller därmed sin ohotade förstaplats

Enligt ny statistik från resebyråkedjan Ticket blir det allt populärare att resa till olika storstäder. Men trots att stadssemestrar är något som ökar är det fortfarande stränder kring Medelhavet som lockar mest.

– Turkiet är sommarens vinnare i år igen. Vi ser att sökningar på resor till Turkiet och då främst till resmålet Alanya ökar. Samtliga charterbolag har också ökat volymerna till Turkiet under sommarsäsongen, säger Amelie Enström på sök- och jämförelsesajten Destination.se.

Flera nyheter i år

Hon tror att fördelaktiga priser och genomgående hög standard, inte minst på hotell, lockar många svenskar.

– Vill du ha garanterat varmt, fina stränder och ett prisvärt boende då är Turkiet resmålet för dig.

Nytt för i år är att flera olika charterbolag har resor till Bodrumhalvön. Bodrum är staden som kallas för Turkiets Saint Tropez och ligger vid Egeiska havet. Själva stadskärnan erbjuder allt från fina restauranger och stränder till lyxig shopping samt ett av Turkiets bästa nattliv.

För de som vill skippa hets och istället slappna av finns det flera inbjudande badorter som ligger en bit utanför staden.

Rundresa – med maraton

Trenden med aktivitetsresor är även något som kommit till Turkiet och Temaresor slår ett slag för att kombinera kultur och motion.

De lanserar en kombinationsresa som erbjuder Istanbuls kulturskatter med träning. Resan innehåller båttur på Bosporen, besök i Hagia Sofia och Blå Moskén – och avslutas med ett deltagande i Istanbul Euroaisia Marathon.

Resguider till Turkiet!

Ladda ner guider – Alanya, Bodrum, Side...

ARTIKELN HANDLAR OM