New York slår rekord

Nära 50 miljoner besökte staden under 2010

New York - en favoritdestination för många.

48,7 miljoner besökare under 2010!

New York City har slagit nytt turistrekord än en gång.

Och nu är målet 50 miljoner besökare för 2012 kanske på väg att slå in redan i år.

Det var en stolt borgmästare som släppte nyheten.

– Det gångna året har varit det bästa någonsin för turism och vi är nu på god väg att infria målet om 50 miljoner besökare under 2012, sa Michael Bloomberg.

New York klarade 2010 betydligt bättre än en rad andra viktiga turiststäder i USA.

220 miljarder rikare

Belöningen för det blev bland annat att de miljontals besökarna plöjde ned nästan 220 miljarder kronor i stadens krogar, affärer, hotell och kulturella institutioner.

Att Brooklyn förvandlats från slumliknande förhållanden till att bli trendigt har också hjälpt till. Allt fler turister hittar numera dit, inte minst för att hotellpriserna är lägre än inne på Manhattan.

Särskilda satsningar har också bidragit till den turistboom som inte visar några tecken till avmattning.

New York Restaurant Week Winter ( www.NYCgo.som/restaurantweek) är en sådan. Den hålls i vinter över två veckor, från 24 januari till 6 februari, och där alla New York-besökare har chansen att äta en trerätters för 250 kronor och där man kan välja mellan fler än 300 restauranger.

Nytt för i vinter är den första Broadway-vecka som någonsin hållits. Med start 24 januari kan turisterna gå på teater eller musikal i världens mest kända teater- och showdistrikt och mottot är enkelt: Två får gå på en biljett!

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

Leif-Åke Josefsson

ARTIKELN HANDLAR OM