Skolstart = semester-rea

RESA

Så hittar du billigaste resan till sol och värme

Sugen på sol i vintermörkret – eller är det billig shopping som lockar mest?

När skolorna nu dragit igång finns det stora möjligheter för både soldyrkare och fashionistas att fynda sin drömresa.

– Det finns i stort sett ingenting före skolstart, men när skolan startar finns det en del resor att hitta. Om man vill åka och inte har snöat in på ett speciellt resmål finns det fortfarande goda chanser. Ett råd är att kolla hela tiden hos oss och på olika söktjänster – så fort vi får en avbokning kommer resan upp till försäljning, säger Pauline Berndtsson, informationschef på Solresor.

Stränga vintrar skapar resesug

Att vi två år i rad har haft stränga vintrar märks i bokningsläget hos charterarrangörerna.

– Efter det att skolorna startat och fram till slutet av januari har vi normalt mer resor kvar att sälja. Men i vinter har vi varit otroligt välbokade, så man kan nog säga att utbudet är mindre än normalt. Vi har dock alltid sista minuten-priser. Ett bra råd för den som vill fynda resor är att kolla varje dag – samt att ha lite is i magen, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Flexibilitet är nyckeln

Att vara flexibel är också en nyckel till att hitta sitt semesterfynd.

– Avgångarna på helgen är de som går först, kan man tänka sig att resa mitt i veckan har man större chans att hitta en resa. Och om man kan tänka sig att resa från en annan avreseort än den närmaste bidrar det också till bättre fyndmöjligheter, säger Pauline Berndtsson på Solresor.

Men att komma iväg för en billigare peng är inte det enda som kan glädja januari-resenären. På de flesta resmål är januari-reorna i full gång och erbjuder ytterligare möjligheter att fynda.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!