Kraków – nära & prisvärt

Vem gillar inte en weekendstad som ligger nära, är kompakt och fullspäckad med sevärdheter och där priserna är låga på såväl hotell som mat och shopping? Anrika och attraktiva Kraków i södra Polen lever upp till allt detta. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Ladda ner reseguiden till din mobil

Till Kraków kommer massor av internationella turister  men relativt få svenskar – kanske för att direktflygen tidigare varit få. Men i dag finns det flera direktflyg från Sverige så chansen är rätt stor att stan snart blir Polens motsvarighet till Prag, med horder av nyfikna eller bara festsugna weekendturister som kollar sevärdheter, äter billigt och roar sig nattetid.

För Polen har utvecklats enormt de senaste tio åren, så också Krakow. Glöm den märkligt seglivade svenska myten att Polen är ett fattigland utan moderna bekvämligheter. I dag talar alla inom turistnäringen engelska och det är enkelt att hitta vad man söker vare sig det är museer, shopping, restauranger, barer eller kulturliv.

Så res hit och börja beta av alla sevärdheter, gå mycket och vila benen med jämna mellanrum få ett fik eller ett ölhak, skriver resejournalisten Johan Öberg. Stan funkar dessutom fint året runt – från den tidigare våren till mysveckorna före jul.

Några av rubrikerna i guiden:

  Resa hit & runt

  Boende – från budget till lyx

  Gamla stan

  Öl och kaféer

  Polska restauranger

  Barer och nattliv

  Shopping

  Utflykter

  Schindlers fabrik

  Nowa Huta

Reseguiden till Kraków består av 20 A4-sidor och publicerades i mars 2015.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

MER OM RESA