– Vi åkte ensamma till London

RESA

Aftonbladets Erika Scott skickade iväg sina barn till släkten på semestern

1 av 4 | Foto: Joel: Jag lovade mamma att jag skulle ta hand om syrran. Det kändes lite pirrigt att flyga ensamma. Men kul på samma gång.”

Fem veckors semester ska räcka över höstlov, jul, påsk, sportlov och sommar.

Dryga ut dagarna – skicka barnen till släkten!

Här berättar Resas Erika Scott hur hon satte guldklimparna Joel, 8, och Freja, 6, på planet till farmor i London.

”Ska de åka bort? Alldeles ensamma? Jaha?...

Jag har mött många förbryllade och smått fördömande ansiktsuttryck över att jag och min man släpper ifrån oss våra barn under delar av loven. Förra året tillbringade de både sportlov och några sommarveckor hos farmor. I år har de firat påsk i England hos kusinerna.

I juli får de dessutom tre veckor på Isle of Wight (Eng­lands Gotland) med sin älskade farmor – medan jag och maken jobbar.

Galet? För somliga. Inte för oss.

För det första vet vi att de är i de allra bästa händer. För det andra kan vi synka våra dyrbara semesterveckor och slipper saxa dem för att barnen ska få någorlunda lång sommarledighet.

För det tredje växer barnen jätte­mycket av att resa själva och få välbehövlig föräldrafri tid medan jag och mannen njuter av att bara vara vuxna.

Trots att vi jobbar, känns det som rena semestern. Inga dagis- och fritidstider att passa, vi går på långa kvällspromenader, frossar i dvd-filmer, kommer i fatt kärlekslivet och påminns, efter 14 års förhållande, varför vi blev kära.

Varför vi skaffade barn tillsammans.

Innan ni mejlbombar mig med att ”vi har minsann ingen farmor som ställer upp i ur och skur” vill jag bara säga: Jag förstår det.

Men kanske kan släkten ta barnen någon vecka per år? Har ni ens frågat?

Min erfarenhet är att många, många föräldrar känner att de inte KAN, inte VILL, inte BÖR välja att vara ifrån sina barn.

Men både vi och våra barn mår extremt bra av de här veckorna.

Vi saknar dem oändligt. Så klart. Och älskar dem om möjligt ännu mer när de kommer hem igen.”

Stanna tills planet lyft

Nanny AnneLie delar med sig av sina bästa tips

Erika Scott

ARTIKELN HANDLAR OM