Därför föredrar turister Malmö framför Stockholm och Göteborg

Malmö är hippt, billigt och nära, anser de allt fler utländska turisterna som väljer att besöka staden.
Malmö är hippt, billigt och nära, anser de allt fler utländska turisterna som väljer att besöka staden.

Turismen i Malmö växer så det knakar.

Mellan juni och augusti i år ökade antalet övernattningar i staden med 19 procent. Det är mer än i både Stockholm och Göteborg.

Det går mycket bra för den svenska besöksnäringen just nu. Allra bäst bland landets storstäder går det för Malmö.

I somras var det framför allt stadens många evenemang, så som – SM-veckan, Malmöfestivalen, IVC 2019 och The Conference som lockade hit besökare.

Det förmånliga valutaläget och närheten till övriga Europa, gör att Malmö står sig starkt i konkurrensen om turisterna, även bland internationella gäster. Det märks bland annat på att besökare från Danmark och Tyskland ökar allra mest.

Internationella gästnätter ökade mest

- Vi är såklart väldigt glada att se att Malmö växer både bland svenska och internationella besökare. Det är tydligt att stadens möten och evenemang lockar många till staden vilket i förlängningen gynnar hela besöksnäringen över lag. Sen ser vi att vårt läge och den aktuella valutakursen även är attraktivt för våra grannländer, säger Ann Nyström, destinationschef på Malmö turism, i ett pressmeddelande.

Under sommarperioden 2019, mellan juni och augusti, gjordes totalt 782 188 övernattningar på hotell, vandrarhem och camping i Malmö. De internationella gästnätterna ökar mest med 20 procent, tätt följt av svenskarna på 18 procent. Även Göteborg och Stockholm visar positiv förändring av övernattningar med fyra procent, enligt Malmö stads pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE