Nervpirrande turistattraktioner stängs efter dödsolyckor

Broar och gångvägar av glas är populärt i Kina.
Broar och gångvägar av glas är populärt i Kina.

Efter flera dödsolyckor stängs många glasbroar och glasgångvägar av i Kina.
Antalet broar och gångvägar i glas har på kort tid ökat kraftigt och brister i säkerhet och underhåll oroar myndigheterna.

I Kina finns 2 300 glasbroar och mängder av gångvägar där golvet är genomskinligt och turister på darrande ben kan testa sin våghalsighet. Men efter att dödsolyckor inträffat stängs flera av attraktionerna. Avsaknaden av byggnormer, säkerhet och underhåll för den här typen av byggnationer gör att myndigheterna kräver en skärpning för att undvika fler olyckor.

Det saknas byggnormer för glasbroar i Kina.
Det saknas byggnormer för glasbroar i Kina.

2016 skadades en turist av fallande stenar när han gick på glasgångvägen i Zhangjiajie i Hunan-provinsen. Under 2017 dog en person i en olycka på glasgångvägen i området Mulan Shengtian i Hubei-provinsen. I Foziling-området i Pingnan County dödades en turist och sex skadades i en glasbro-relaterad olycka.

Hebei-provinsen var bland de första som ställde krav på byggmaterial, underhåll och antal besökare. Där har under de senaste 18 månaderna 32 glasbroar och gångvägar stängt av.

När de första glasbroarna och gångvägarna byggdes blev de väldigt populära turistattraktioner som lockade mängder av besökare. Men när antalet broar och gångvägar i glas sköt i höjden mattades intresset av.

Källa: chinaminutes.com

Publisert:

LÄS VIDARE