Här är hotellet som endast tillåter kvinnor

Som Dona är ett hotellkoncept av kvinnor för kvinnor.
Som Dona är ett hotellkoncept av kvinnor för kvinnor.

Ett hotell som bara välkomnar kvinnor har öppnat på Mallorca. Det är Som, en spansk hotellkedja, som står bakom det nya hotellet med 39 rum.

Våningar eller hela hotell där endast kvinnor får vistas finns runt om i världen. Och nu har Spanien fått ett hotell som endast är till för kvinnor, landets första. Det är Som Dona hotell på Mallorca som i juni slog upp sina portar, skriver Allt om resor.

I ett uttalande berättar hotellet att de ser en trend av olika saker till för endast kvinnor, som gym och försäkringar, och att detta också sker inom turismnäringen. I uttalandet säger Som även att de tror att framtiden för turismnäringen är att specialisera upplevelsen av att resa.

Kunderna gillade idén

Det var Soms vd Joan Enric Capellá som upptäckte att det inte fanns något hotell för endast kvinnor i Spanien. Efter att ha genomfört en undersökning bland gästerna fann de att idén mottogs positivt. Nu har hotellet öppnat i Porto Cristo på Mallorca, och till och med majoriteten av personalen är kvinnlig.

Hotellet har 4 stjärnor, 39 rum, en pool och en takbar. Mycket av hotells fokus ligger på välbefinnande. Där kan du äta nyttig mat, ta en massage eller en ansiktsbehandling. Det finns även en del äventyr i området, bland annat ligget hotellet nära Drakkrottorna i Porto Cristo där du kan gå mellan underjordiska salar och se på sjöar inne i grottorna. Det är även nära till hav och stränder för den som vill byta ut poolen för en dag. I ett uttalande berättar hotellkedjan Som att konceptet är skapat av kvinnor för kvinnor, och att alla kvinnor över 14 är välkomna; par, mammor och döttrar, vänner eller soloresenärer. På hotellets anordnas speciella resepaket för soloresenärer som vill träffa nya människor under resan.

Hotellet har bland annat en takterass att hänga på.
Hotellet har bland annat en takterass att hänga på.
Publisert:

LÄS VIDARE