Här är vårens bästa weekendresor

Foto: Thinkstock
New York, Barcelona och London är resmålen som lockar mest för en weekendresa i vår.
RESA

Vårens weekendresor pockar på uppmärksamhet.
Klassiska weekendmål står högst i kurs.
New York är återigen mest populärt.

Sugen på en weekendresa i vår? Du är långt ifrån ensam. Efterfrågan för en weekendtripp i mars–maj är redan stor och tre klassiska resmål lockar resenärer extra mycket. Tre storstäder. New York, Barcelona och London.

Vår hellre än höst

– Våren är den mest eftertraktade tidpunkten för weekendresor med reguljärflyg. Intresset för weekendresor i vår är stort. Sju av tio föredrar en vårweekend framför en höstweekend visar en enkät, säger Lina Eklund PR-specialist hos Resia.

En ranking av vårens mest eftertraktade weekenddestinationer med reguljärflyg ser ut så här; 1. New York. 2. Barcelona. 3. London. 4. Prag. 5. Miami. 6. Orlando. 7. Rom. 8. Palma. 9. Malaga. 10. Bangkok.

Terror avskräcker inte

Notabelt i sammanhanget är att de tre mest eftertraktade resmålen är platser som under senare tid drabbats av terrordåd, men ändå fortsätter att locka svenskar.

– Känslan är att vi självklart påverkas men fortsätter att resa till våra favoritplatser. Intressant för weekendresorna är att New York återigen tar över som mest populärt resmål. Som många andra satsar New York på trendiga boutiquehotell, en mer unik upplevelse och där finns otroligt mycket att uppleva. säger Lina Eklund.

Pressade priser

– Weekendresor fortsatt mycket populärt under våren 2018. Europas storstäder lockar många, men fler och fler tittar även på mer ”udda” resmål som Krakow, Wien och italienska städer – Florens och Venedig. Tack vare pressade flygpriser och en förhållandevis stark krona går det verkligen att hitta resor för riktigt bra peng, säger Katarina Daniels, kommunikationsansvarig Ticket Privatresor

Solig charterweekend

Att Miami sjunker på topplistan över mest populära resmål och Barcelona stiger ska nog tillskrivas det faktum att samtliga stora rederier utökat antalet fartyg som kryssar i Medelhavet under våren.

När det gäller vårens weekendresor med charter är det soliga destinationer runt Medelhavet som är mest efterfrågade. Gran Canaria, Mallorca och Rhodos är favoriter.

– Rhodos är en traditionell charterö som blivit hetare. En orsak kan vara att de som tidigare reste till Turkiet väljer Rhodos istället. Charterbolagen har utökat utbudet av temahotell som vuxenhotell och designhotell, säger Lina Eklund.

Motsvarande topplista för chartermål ser ut så här (maj–mars); 1. Gran Canaria. 2. Mallorca. 3. Rhodos. 4. Cypern. 5. Teneriffa. 6. Kreta. 7. Thailand (Phuket). 8. Kroatien. 9. Kap Verde. 10. Italien (Sicilien).

Här är de hetaste weekendresorna i vår 00:30