Spara tusenlappar på Thailandsresan

RESA

Boka själv - skippa femtiotusenkronorscharter till

Foto: Det är tufft att hitta en solsemester till Thailand.

Charterresorna till Thailand säljer slut som aldrig förr – och priserna rusar i höjden.

Fixa resan själv i stället.

På tvåveckorsresan över jul och nyår kan barnfamiljen spara över 10 000 kronor.

Ska du åka till Thailand över höst-, jul- eller sportlovet får du räkna med att betala en bra slant – om du över huvud taget får tag på en plats.

Hos Apollo är det redan slutsålt under både höst- och jullovet. Andra arrangörer har fortfarande platser kvar men till höga priser.

Två veckor över jul och nyår med Ving kostar nästan 50 000 kronor för två vuxna och ett

barn.

Två veckor kring höstlovet går på cirka 40 000 kronor för två vuxna och ett barn. Under sportlovet är motsvarande pris runt 45 000 kronor.

Flytande prissättning

– Försäljningen av långresor har överlag varit väldigt stark nu i vår, säger Joakim Eriksson, kommunikationsdirektör på Ving.

Ändrar ni priserna efter bokningsläget?

– Vi har ju en flytande prissättning, även om vi inte ändrar priserna varje dag. Men på samma sätt som vi sänker priset på resor som bokar sämre, kan vi höja priset när de är eftertraktade.

Pussla själv

Men om du är snabb i vändningarna och lite ihärdig kan du fortfarande pussla ihop en billigare Thailandsresa på egen hand. När Aftonbladet Resa ringde runt sjönk priset för en tvåveckorsresa med cirka 13 000 kronor, jämfört med Vings billigaste alternativ. Å andra sidan blev restiden betydligt längre och mellanlandningarna fler.

Ha is i magen

Att hitta reguljärflyg till Thailand är fortfarande förhållandevis lätt. Flaskhalsen är sträckan Thailand-Europa. På den är de allra flesta flygbolag sedan länge fullbokade.

Har du is i magen sätter du upp dig på väntelista. Det är ju ett tag kvar till januari 2007. Om du kan väntar du i stället till den 18 januari med att resa hem. Då släpper nämligen trycket.

Läs också:

Kerstin Sundmark