5 öar du kan hyra i sommar

Av: 

Jenny Alexandersson

Här är 5 öar du kan hyra i sommar.

Foto: Airbnb

Resa | Solresor

Får du stora skälvan av charter och fullsmockade stränder? Drömmer du om lugn och ro i sommar, kanske med fåglarna i skyn som enda sällskap?
I sommar kan du hyra en egen ö och breda ut din badhandduk precis var du vill. Airbnb listar de 5 bästa öarna just nu.

1. Hvaler, Norge

Hvaler är en idyllisk ö i Norge.

Foto: Airbnb

En liten stuga på en privat ö i norska Hvaler – kan det bli mysigare? Här finns plats för fem skärgårdsfantaster som älskar salta hav och klippor. Det finns ingen el på ön, men solcellpaneler garanterar att du i alla fall kan ladda din mobiltelefon. Inte heller finns det rinnande vatten, men med havet precis utanför dörren är det lätt att ta både ett morgondopp och ett kvällsbad. Det finns ett litet kök i huset, men härligast är såklart att grilla ute med solnedgången som bakgrund.

2. Alingsås, Sverige

En grönskande ö utanför Alingsås.

Foto: Andy Holmström

Inbäddad i lummig grönska ligger det här 40 kvadratmeter stora trähuset på en ö i sjön Mjörn utanför Alingsås. Huset har tre sovrum med plats för upp till åtta vuxna och ett loft där flera barn kan sova. Stugan har en stor terrass med utsikt över vattnet, en jacuzzi, bastu och ett utegym för den som är sugen på att behålla formen under semestern.

3. Brother Island, Filippinerna

En gul stuga på en privat sandstrand är rena drömmen för den som vill ha lugn och ro.

Foto: Airbnb

Brother Island är en privatägd ö i Sulusjön i Filippinerna. Det får plats upp till tolv personer i huset som har sju sovrum och två badrum. Här kan du leva som en kung, det finns flera anställda på ön som ser till att du har en skön semester, bland annat en hushållerska, en värd eller värdinna och en kock som lagar alla dina måltider. Personalen bor i ett hus på andra sidan av ön. Den som är aktiv kan snorkla, fiska eller hålla på med vattensporter.

4. Fern Forst, Hawaii

Foto: Airbnb

På pålar mitt i Fern Forest jungelmiljö står ett litet bambuhus som väntar på nästa besökare. På bottenvåningen finns en stor hängande säng som vaggar dig till söms. På ovanvåningen finns ett sovrum och ett badrum med fönster från golv till tak med utsikt över djungeln. Självklart finns det jalusier att dra ner om man vill. Duscha i regnvatten och njut av trädens sus.

Laurel Island, Washington

Foto: Airbnb

På Laurel Island finns fem små stugor att hyra. Här finns skogsområden, blåbärsbuskar och stora gräsfält. Husen har terrasser mot vattnet och hyresvärden rekommenderar gästerna att yoga och meditera med det rogivande kluckande vattnet som ljudfond. I de fem husen finns plats för 30 gäster i 19 sovrum. Här finns rinnande vatten och el.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Här hittar du alla våra reseguider
Publisert:

LÄS VIDARE

15 semesterfynd från 400 kronor natten

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Solresor

Resa | Flyg

Airbnb

Resa | Filippinerna

MER OM RESA

Nu kan du bo i Jack Nicholsons gamla paradishus

Fem unika trädhus att hyra runt jorden

Sveriges längsta och kanske vackraste sandstränder