I Katmandu möts nutid och medeltid

Katmandu & Nepal. Få platser rymmer så mycket bilder i sina namn. Levande gudinnor, snöklätt Himalaya, flammande rhododendron och Katmandudalens förgyllda tempeltak. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Det här är ett land där nutid och medeltid bestämt träff. Katmandu möter som årsringarna på ett träd. Med en kärna av torg och åldrigt kungapalats, till myllrande gränder, hippiegatan Freak Street och paradgatan Durbar Marg som tror sig bära på framtiden genom dyrbara skyltfönster och nyöppnat Pizza hut.

Över alltsammans vakar det tidlösa. Swayambhunathstupan med Buddhas allseende ögon och hinduernas heliga Pashupatinathtempel där likbålen flammar ovanför Bagmatifloden. Bortom Katmandu-dalen börjar ett annat Nepal. Det lantliga som via terrasserade risodlingar och lågmälda byar klättrar uppför Himalaya till randen av evig is och snö.

Frilansjournalisten Mikael Persson, med många resor till Nepal i bagaget, tar er med till äventyret Nepal och guidar till sina favoriter.

Några av rubrikerna i guiden:

Resa hit & ta sig runt

Trekking

Tempel

Katmandu

Curry & kaffe

Shopping

Boende

Lågland & djungel

Utflykter

Guiden innehåller även en karta över Nepal och Katmandu, och många fina bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden till Nepal & Katmandu består av 24 A5-sidor och publicerades i december 2010.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ARTIKELN HANDLAR OM