Vänliga Agios Nikolaos

Det är lugnt, vänligt och vackert, i lilla Agios Nikolaos på östra Kreta. Här har Greklandsälskande turister i årtionden samlats runt sjön Voulismeni, där gudinnan Athena enligt mytologin badade. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Ladda ner reseguiden till din mobil (1,7 MB)

Det är något lite magiskt över semesterstaden Agios Nikolaos, där sjön – förbunden med havet via en kanal – är en självklar magnet i mitten.

Den som likt gudinnan Athena är sugen på ett dopp, har flera val. Dels flera små stränder nära själva staden, men längtar man efter något mer spektakulärt ska man ta sig till Vai Beach, som ligger så långt österut man kan komma. Vai är mest känd för den stora palmskog som omgärdar stranden.

Men man kan förstås också nöja sig med att hänga i Agios Nikolaos. Kanske ta en båtuflykt till ön Spinalonga, njuta av en drink i hamnen och inta en måltid med utsikt över sjön.

Skulle du vara sugen på mer party, skriver guideförfattaren Lisa Olsson, är det läge att bege sig till Hersonissos, några mil längre västerut.

Några rubriker i guiden:

  Resa hit & runt

  Stränderna

  Utflykter

  Boenden

  Restauranger

  Spinalonga

  Knossos

  Hersonissos

  Shopping

Reseguiden till Agios Nikolaos består av 20 A5-sidor och publicerades i maj 2014.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN