Finlands-klassiker i ny lyxförpackning

Nu blir Östersjön lite lyxigare.

Tallink Silja satsar hårt på exklusiv shopping och lanserar största taxfreebutiken någonsin på nyrenoverade Silja Serenade.

Nyheterna duggar tätt på Östersjön i år. I januari hade Viking Lines fartyg Cinderella nypremiär efter en rejäl ansiktslyftning.

Nu kontrar Tallink Silja med en makeover av trotjänaren Silja Serenade. som varit på varv i Nådendal och renoverats för 10 miljoner euro (cirka 90 miljoner kronor).

– Det här är startskottet för en mer luxuös flotta, säger Janis Pavuls, kommunikationschef på Tallink Silja.

Men det är långt ifrån en helrenovering som Silja Serenade genomgått. Den som åkt med fartyget tidigare kommer att känna igen sig i det mesta.

Lyxigare utbud

Framförallt har Tallink Silja satsat på ett större och mer exklusivt shoppingutbud ombord, under parollen ”Shopping Mall of the Baltic Sea”. Enligt Tallink Silja är rederiet redan världens största försäljare av taxfree till havs och elfte största totalt i världen (bara tio storflygplatser säljer mer).

Nu har taxfreebutiken på Silja Serenade växt med 50 procent till hela 1500 kvadratmeter. Avdelningarna för champagne och exklusiva whisky-sorter är rejält tilltagna och i kosmetikavdelningen har bland annat Victoria´s Secret tagit plats.

I butikerna längs det 140 meter långa, invändiga promenaddäcket kan du numera köpa klockor från lyxmärken som Tag Heuer och Raymond Weil, eller en chic väska från Prada eller Versace. Eller en ny smart mobil eller surfplatta.

Nya sviter i fören

Shoppingsatsningen är framförallt en flirt med köpstarka ryssar och asiater, som i dag utgör 10-15 procent av rederiets årligen cirka nio miljoner resenärer.

Andra nyheter på Silja Serenade:

Längst fram i fören på däck 9 finns tre nya sviter med olika teman: vår, sommar och höst. Varje svit har egen bubbelpool och är 42-49 kvadratmeter stora. Priset? 7340 kr för hytten på en 40 timmars-kryssning till Helsingfors (prisexempel avgången 27 maj 2014).

Hytterna i lyxklassen Commodore har fräschats upp, liksom avdelningens egen lounge. Designen av de nya sviterna och renoverade hytterna har skapats av den finska arkitekten Marjut Nousiainen.

Bufférestaurangen har piffats upp och bytt namn till Grande Buffet.

Fartyget har fått en helt ny italiensk restaurang, Tavolàta.

Spa-avdelningen Sunflower Oasis på däck 12 har renoverats och fått nya pooler, bastur och jacuzzi. På det intilliggande soldäcket öppnas en ny utomhusbar till våren.

Framöver ska samtliga fartyg i rederiets flotta få en liknande uppfräschning. Närmast i tur står Silja Serenades systerfartyg på Helsingforslinjen, Silja Symphony, i september.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN