Beskedet: Då öppnar Valkyria

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Valkyra innehåller bland annat ett 50 meter högt fall - rakt ner.

Foto: Liseberg

Liseberg

Efter två års väntan är det äntligen dags, 10 augusti öppnas Lisebergs nya attraktion - efter en satsning som blivit nöjesparkens dyraste och mest komplicerade.

I september 2016 startades arbetet med Valkyria, bergochdalbanan som är 750 meter lång och har ett 50 meter högt fall som leder ner i en tunnel under marken. Men arbetet med Lisebergs och Göteborgs nya attraktion har inte varit helt enkelt. Markarbetet tog sin tid - bland annat då man skulle bygga en tunnel som en del av bergochdalbanan. Men nu nästan två år senare är det dags för premiär.

– Det har varit ett tufft projekt, men resultatet är värt all väntan i världen. Det är en fantastisk åkupplevelse och vi ser så mycket fram emot att låta våra gäster få prova, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Snart får besökarna åka den nya attraktionen.

Foto: Liseberg

Klipper bandet

Fredag 10 augusti är det dags, då ska bandet klippas. Satsningen som blivit Lisebergs största, dyraste och mest komplicerade ska nu äntligen ta med besökarna på en åktur. Attraktionen har redan testkörts, så snart är det bara för besökarna att hoppa på.

– Vi vet att det vi byggt är en ny Lisebergsikon – en gästfavorit som kommer sätta både Liseberg och Göteborg på kartan och bidra till att locka besökare många år framöver, säger Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Så semestrar vi i Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Liseberg

Nöjesparker

Resa | Sverige

MER OM RESA

Gröna Lunds nya attraktion Snake – mest intensiv hittills

Här är vårens nyheter på Liseberg

Lista: Världens 15 vackraste platser