Över 100 tips till San Francisco

San Francisco är kanske USA:s allra charmigaste och mest turistvänliga stad, vackert belägen i Kalifornien vid Stilla havet och med massor av sevärdheter, kultur och nöjen.

Från hippiekulturens födelseplats i bohemchica Haight-Ashbury och gaykvarteren i The Castro, till gigantiska lyxvillor i Pacific Heights, mysiga Japantown, Chinatown, de italienska kvarteren i North Beach, magnifika Golden Gate och flera andra stadsdelar som var och en bjuder på unika upplevelser.

San Francisco har något för alla smaker och plånböcker och är man det minsta kulturintresserad blir man inte besviken över utbudet.

Och även om San Francisco saknar Manhattans intensitet och mäktiga skrapor, Miamis chica, pastellfärgade art decostil och Los Angeles breda, palmklädda boulevarder, finns här en unik storstadscharm som är svår att inte bli förförd av och längta tillbaka till.

Den fullmatade guiden på 28 sidor är skriven av Charlotte Raboff och Joakim Lloyd Raboff som har fotat och skrivit många resguider åt Aftonbladet genom åren.

Guiden innehåller även en karta och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!

Guiden består av 28 A5-sidor och publicerades den 26 februari 2009.