Nio saker på flyget – som du kan få gratis

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Flyg

Viktiga tipset: Våga fråga personalen!

1 av 2 | Foto: Foto: Thinkstock
Du kan få massor av saker på flyget, om du bara frågar.

Se cockpit inifrån, byt till bättre säten och få en drink.

Här är nio saker på flyget som oftast är gratis – om du ställer rätt fråga.

Varför inte testa nästa gång du flyger?

Besök cockpit
Trots höjd säkerhet tillåter många piloter både barn och vuxna att besöka cockpit. Dock funkar det numera endast när planet står på marken.
Byt plats
Om bästa kompisen hamnat tre rader bort, säg bara till flygpersonalen så försöker de lösa det. Platsbyten är en av de vanligaste frågorna de hanterar.
Fråga om påfyllning
På en flight där mat serveras kan du få påfyllning om alla andra passagerare serverats. Ofta skippar folk sina maträtter på sena flighter – vilket ger goda möjligheter till extrasnacks. Kom också ihåg att man oftast kan få en kopp choklad eller juice istället för kaffe och te.

Prylfest
Om det inte är ett lågprisbolag finns ofta möjlighet att få en sovmask, öronproppar eller ritgrejer till barnen. Har du riktig tur går det att få en tandborste och tandkräm.
Medicin och bandage
Ont i huvudet på flyget och huvudvärkstabletterna ligger i resväskan? Ingen fara, flygpersonalen har tillgång till medicinlådor med de vanligaste medicinerna.

Flyg fritt som läkare
En hel del bolag ger läkare fria flygmil om de säger till innan påstigning att de är just läkare. 10 000 meter upp i luften är utbudet på doktorer rätt skralt...

Alkohol
Allt fler tar betalt, men hos många flygbolag – särskilt de långväga – ingår alkoholhaltiga drycker i priset. Fråga nästa gång personalen går förbi.
Be om våtservetter
Det kan kännas ofräscht att ta på stolens armstöd och liknande, bra då att du kan fråga personalen om ett gäng fräscha våtservetter.
Fyll på vattenflaskan
Många slänger sin vattenflaska innan säkerhetskontrollen, men faktum är att du får ta med dig den – tom. Är du utomlands kanske det inte är aktuellt att fylla den på toaletten med kranvatten, men flygpersonalen kan fylla på den. Om du frågar förstås.
 

Källa: Brightside.me

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN