Fem unika trädhus att hyra runt jorden

Publicerad:
Det finns en del härliga trähus runt om i världen.
Foto: Homeaway
Det finns en del härliga trähus runt om i världen.

Hus

Visst är det någonting speciellt med trädkojor? Kanske handlar det om barndomens drömmar, kanske om utsikten. Oavsett vad så är dessa fem trädhus värda att kolla in om du är sugen på att spendera natten uppe bland träden.

Att drömma om den perfekta trädkojan som barn är inte helt ovanligt. Men måste drömmen försvinna för att man blir vuxen? Om du fortfarande ser lockelsen i att spendera en natt eller två bland träden så kanske dessa trädhus är någonting för dig. Här är semesterhusexperten Homeaways fem tips på trädboenden runt om i världen.

1. Lyxigt trähus med bastu i Alperna

I Rhône i franska Alperna ligger detta lyxiga trädhus. Med en jacuzzi och en bastu med ett enormt panoramafönster med utsikt över Mont Blanc så skiljer sig detta boende en del från barndomens kojor. Men gemensamt är att det ligger flera meter upp i ett träd med vacker utsikt över naturen. Boendet har plats för två personer i en dubbelsäng.

Foto: Homeaway
En jacuzzi kanske lockar extra mycket en kall vinterdag.
Foto: Homeaway
Bastun erbjuder vacker utsikt över skogen.

2. Bo i ett fikonträd i djungeln

På ön Isla de Utila utanför Honduras östra kust ligger det här trädhuset i tre våningar, byggt i ett stort fikonträd. Huset har plats för fyra personer i två sovrum och utanför takfönster och terrasser slingrar sig fikonträdets grenar. Trädhuset erbjuder en slående utsikt över djungeln, speciellt från hängmattan.

Foto: Homeaway
Att ta en tupplur här är nog inte helt fel.
Foto: Homeaway
Fikonträdet slingrar sig utanför trädhusets fönster.

3. Trädhus med närhet till skidbacken

I detta trädhus i Colombia Falls, Montana är skogen så nära att trädstammarna går in genom huset. Besökare på sommaren kan förutom att njuta av utsikten på trädhusets terrass även vandra, cykla eller rida. På vintern är det skidåkning som gäller, och nära ligger skidresorten Whitefish Mountain med 105 nedfarter. Det finns plats för fyra personer i trädhuset.

Foto: Homeaway
I det här trädhuset finns skogen även på insidan.
Foto: Homeaway
Inuti trädhuset är det mysigt och välkomnande.

4. Unikt boende i den hawaiianska djungeln

Trots att den här stugan ligger närmare marken än de andra trädhusen så gör närheten till den hawaiianska naturen den värd ett besök. Kojan är full av handgjorda möbler och detaljer, och utanför dörren går en lång terrass där besökarna kan ta det lugnt. I området ligger Volcano nationalpark där besökarna bland annat kan ta sig upp till den aktiva vulkanen Kilauea.

Foto: Homeaway
Utanför huset finns en lång terrass.
Foto: Homeaway
Många av husets möbler är hemgjorda.

5. Trädslott i North Carolina

Det som började som ett trädhus blev till ett trädslott enligt ägarna till detta boende i Asheville i North Carolina. Huset, eller slottet, hålls uppe av fem träd som ligger på en sluttning i Reems Creek Valley. Det stora huset har plats för fyra personer och från terrassen är det en fantastisk utsikt över bergstopparna. Den som tröttnat på naturen och vildlivet kan ta sig in till städerna Asheville eller Weaverville som ligger i närheten.

Foto: Homeaway
Trädhus eller trädslott, det är frågan.
Foto: Homeaway
Trädhuset i North Carolina är rymligt.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA