Thailand kan införa obligatorisk försäkring för turister

Senare i år kan en obligatorisk reseförsäkring införas.
Senare i år kan en obligatorisk reseförsäkring införas.

Efter en rad olyckor i Thailand funderar Thailändska myndigheter på att införa en obligatorisk reseförsäkring för turister. Förslaget är bland annat en följd av en båtolycka där 47 personer dog förra året.

Resenärer till Thailand kan vara tvungna att köpa en reseförsäkring på flygplatsen i framtiden, skriver Independent. Den nya policyn kommer troligtvis införas i slutet av 2019 enligt Thailändska myndigheter. Men den som oroar sig för en dyr reseförsäkring kan pusta ut, försäkringen som införskaffas på flygplatsen kommer att kosta 20 baht, alltså strax under 7 kronor, för 30 dagar.

47 personer döda i båtolycka

Orsaken till förslaget om obligatorisk reseförsäkring är att det skett flera indicenter med turister i Thailand. Bland kapsejsade och sjönk båten The Phoenix med 105 personer ombord år 2018. 47 av personerna, alla kinesiska turister, omkom i samband med olyckan utanför Phuket.

En fjärdedel av Thailands turister kommer från Kina och reseförsäkringens syfte är att göra turisterna lugna. Vid dödsfall kan upp till 1 miljon baht, cirka 304 000 kronor, delas ut från försäkringen.

Publisert:

LÄS VIDARE