Så kombinerar du bästa weekendresan

Publicerad:
Uppdaterad:

Weekendresor

Intresset för weekendresor är rekordstort.
Bokningarna ökar med 35 procent.
Flyg och far – fyra europeiska huvudstäder i absoluta toppen.
Liksom att bo bra, äta gott och uppleva stort.

Direktflyg, häftig upplevelse, god mat och bra hotell i en europeisk huvudstad är några nycklar till den perfekta weekendresan.
Foto: Thinkstock/Magnus Sandberg/Lena Granfelt/Stefan Isaksson.
Direktflyg, häftig upplevelse, god mat och bra hotell i en europeisk huvudstad är några nycklar till den perfekta weekendresan.

Hösten är av hävd weekendresornas tidevarv. Men i år slår intresset och bokningarna alla rekord. Hos Ticket noteras en uppgång med 35,3 procent jämfört med 2016.

Vill bo flådigare

– Att genomsnittspriset minskat med 18 procent per person och resa har förstås bidragit till den kraftiga ökningen, säger Katarina Daniels PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Hos Resia noteras också en rejäl ökning av bokningar. Och ur ett ekonomiskt perspektiv, med stärkt svensk krona, avslöjas ytterligare en tydlig trend.

– Kunder bokar hotell med högre standard i större utsträckning än tidigare. Det har blivit en trend att bo på boutiquehotell och liknande. Kanske har vi blivit bättre på att unna oss mer, säger Lina Eklund PR-specialist på Resia.

Inga mellanlandningar

En allt tydligare kombination i samband med weekendresor – på 3–4 dagar – är att det är direktflyg utan mellanlandningar som gäller. Liksom att vi gärna tar in på hotell av högre standard, förbeställer olika kulturella upplevelser – bokar biljetter – hemifrån och är beredda att lägga mer pengar på kulinariska upplevelser.

Europeiska städer

Fyra europeiska huvudstäder lockar mer.

London är – och förblir – mest populärt weekendmål. Här har också genomsnittspriset sjunkit med drygt 20 procent procent jämfört med.

Med ett digert utbud av restauranger, shopping, musikaler och teatrar samt en uppsjö promenadvänliga områden kommer London alltid tillhöra svenskars favoritdestinationer.

Inressant cykeltur

Amsterdam ökar kraftigt och har cementerat en plats som ett av svenska resenärers mest populära resmål för en weekend. Amsterdam är tillgängligt, inte minst från en cykelsadel och bjuder på multikulturell mix – hälften av invånarna har utländska rötter.

Paris och Prag tillhör också den mest attraktiva kvartetten. Det är utan tvekan europeiska storstäder som gäller i höst.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA