Upplev Star wars på Irland

Star Wars: The las Jedi spelades bland annat in på irländska ön Skellig Michael .
Star Wars: The las Jedi spelades bland annat in på irländska ön Skellig Michael .

Se upp för Luke Skywaker, Chewbacca och Darth Wader!
I maj genomförs den första Star Wars-festivalen på Irland. Upplev inspelningsplatser, utomhusbio och maskerader på den gröna ön.

Under tre dagar med start den 4 maj bjuds besökarna på en riktig Star Wars-orgie på Irland. Naturligtvis har festivalen fått ett passande namn – "May the fourth be with you". Festivalen äger rum i byarna Ballyferriter, Portmagee, Ballinskelligs och Valentia Island i grevskapet Kerry. Platser som alla har koppling till den kultförklarade sci-fi-filmen.

Den vackra ön Skellig Michael som ligger utanför Kerrys kust användes som inspelningsplats i två av filmerna i serien: The Last Jedi och The Force Awakens. Porgmagee var tillfälligt hem för filmteamet under inspelningarna och en replika av ett Jedi-tempel är byggt på toppen av Ceann Sibéal i Kerry.

Biofilmer och maskerad

Filmfantasterna som besöker festivalen kan såklart se alla spännande filminspelningsplatser, men de får även vara med vid olika workshops, se filmen ”Star Wars: The last Jedi” utomhus, skåda ut i galaxen med stjärnkikare och klä sig i kostymer från filmens karaktärer.

Det erbjuds även båtturer till den vackra ön Skellig Michael, men biljetterna är eftertraktade så det gäller att vara ute tidigt. Besöksantalet har ökat explosionsartat efter filmpremiärerna och man vill skydda de fåglar som häckar på ön.

Bli Jedi-riddare

Det kommer finnas aktiviteter för både barn och vuxna. De mindre kan till exempel bli certifierade Jed-iriddare tillsammans med speciella tränare med fokus på mod och ädelhet för att finna sin inre styrka.

May the fourth be with you!

LADDA NER: Resguide Dublin: en riktigt cool helg
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN