Titta in i världens dyraste hotell

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: the13.com
Royal Bedroom

Resor

Lyxhotellet i Macau har kostat 59 miljoner kronor att bygga – per rum.

Det gör The 13 Hotel till ett av de dyraste hotellen någonsin.

– 13 är mitt turnummer och namnet passar perfekt för min vision, säger Stephen Hung, hotellets ordförande.

Nyligen öppnade miljardären Stephen Hung, ordförande, och ägare Louis XIII Holdings Limited portarna för allmänheten till The 13 Hotel för första gången.

Hotellet visade en förhandstitt på ett av hotellens 200 sviter – La Villa du Comte.

Butlerservice och marmorbadkar

Och ja, det har minst sagt inte snålats på något när hotellet i Macau, väster om Hong Kong i Kina, har byggts.

Den totala prislappen på hotellbygget beräknas uppgå till 1,4 miljarder euro.

Hotellets 200 sviter är upp till 2 800 kvadratmeter stora och erbjuder hiss från hotellobbyn direkt upp på rummet, butlerservice dygnet runt, och fri transport med en av hotellets 30 stycken Rolls-Royce Phantom. Inredningen i sviterna är noga utvalda från stora och kända lyxmärken, och förutom en King Size-säng i sovrummet så står ett marmorbadkar med plats för åtta personer i badrummet.

850 000 kronor per natt

Det är inte klarlagt ännu vad det kommer att kosta att bo på hotellet, men Washington Post rapporterade i fjol att det kommer kosta 100 000 dollar, runt 850 000 kronor, per natt att bo i en av de största och finaste sviterna.

Förutom att inredningen och servicen gör att du som gäst kommer känna dig som en kung, så erbjuder hotellet också fem barer, fem restauranger och för den finsmakande gästen finns också lyxrestaurangen L´Ambroise, med sina tre Michelin-stjärnor, på hotellet.

The 13 Hotel beräknas öppna i slutet på sommaren 2016.

– Jag och vårt team har använt varje uns av kreativitet i projektet för att allting ska vara perfekt. Jag vill tro att våra gäster kommer känna att vårt jobb verkligen är anmärkningsvärt och bortom något som de tidigare aldrig upplevt, säger Stephen Hung.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN