”De super som svin”

RESA

Läsarna om svenskars beteende i Thailand

Foto: Fullt ös på barerna i Patong på Phuket.

Spriten förstör solparadisen, hävdas i en ny rapport om svenskarnas alkoholvanor på semesterresan.

Thailand pekas ut som skräckexempel.

Det fick många läsare att reagera.

"Svenskar som åker dit utnyttjar en fattig befolkning. Paradis??? Nej, tror inte det," skriver en läsare.

Svenskar dricker mer alkohol på semester än hemma, enligt en färsk Sifo-rapport

– Ökad konsumtion av droger, sexhandel och alkohol krossar den lokala kulturen, säger Sara Heine på IOGT-NTO, som skrivit rapporten "Happy hour i paradiset" för nätverket Schyst resande.

Artikeln om hennes rapport fick många läsare att reagera. Här är några av kommentarerna.

cudno, 46:

"Svensken lämnar hämningarna hemma i Sverige när de reser utomlands,"

Meorit, 33:

”Serverar dom det så får dom skylla sig själva om fylletrattiga svenskar som är alkoholister i förnekelse kommer dit och svinar. har dom inget alkohol så kommer bara städat folk.”

Salugi:

"Artikeln är alldeles sann. Alltför många svenskar går i ett rus under en stor del av sin semester i Thailand. De torterar lokalbefolkningen med dåliga svenska alkoholvanor och uppträder arrogant. Lokala ungdomen tar efter, får alkoholproblem som de aldrig får hjälp emot som resulterar i våld."

Sir Giggs, 37, ser däremot inte något problem med vissa svenskars beteende i Thailand:

"Man åker till Thailand just för billig sprit, fest och utelivet. Vill man ha vacker natur är det bättre att stanna i Sverige.”.

Några läsare tror att problemet kan lösas om Sverige lättar på sina lagar.

Lashy_Senap:

"Skulle Sverige sälja spriten fritt, till lägre priser och tillåta krogar stänga senare, hade vår frossa att supa utomlands minskat markant.”

Robban, 26:

"Folk gillar uppenbarligen fri tillgång till alkohol, horor, droger, låga skatter och billiga priser, som i Thailand. Inför det i Sverige så slipper folk åka utomlands och svina ner andras länder.

Diagnosen, 45, tycker tvärtemot och skriver att det är dags att förbjuda "världens farligaste drog, eftersom den är som en orkan och förstör allt i sin framfart och lämnar spillor efter sig".

Laddenius, 34, tycker att även Sverige invaderas av hämningslösa turister.

"Kolla på baltiska och polska lastbilschaufförer, de super som svin och kör dagen efter med 24 meters bilar på våra vägar. De brittiska kringresande asfaltsläggarna är inte bättre och de rumänska stöldligorna liksa så. De kommer hit, super, stjäl och förstör.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Sammanställning: Linda Aziz