100 tips till Koh Phangan & Koh Tao

Orörda stränder, gröna kullar och totalt semesterlugn? Eller fullt ös på fullmånefester och bland de finaste dykplatserna i Thailand? Öarna Koh Phangan och Koh Tao kan erbjuda både ock – och resan hit är mödan värd. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Många svenska missar de två öarna på Thailands östkust. Hit går inte lika många charterresor och ingen egen flygplats – vilket gör att antalet turister blir färre och att många av stränderna fortfarande känns orörda, skriver Lotta Zachrisson i inledningen till resguiden till Koh Phangan och Koh Tao.

Koh Phangan lockar med fullmånefest och billigt backpackerboende, men också några av Thailands vackraste stränder. Flera av dem har blivit populära bland barnfamiljer genom ett bra utbud av varierat boende och många mysiga restauranger. Det här är också bästa ön för den som vill gå en kurs i yoga, meditation eller ägna sig åt något annat mer spirituellt.

Koh Tao å sin sida lockar fortfarande mest dykare och snorklare med sina fina vatten, men även här finns oväntat bra restauranger och flera bukter där man verkligen känner att man får riktig semester.

Båda öarna är kulliga och gröna med vattenfall, tempel och flera utsiktsplatser, liksom några ställen med riktigt gott om butiker för den shoppingsugna.

Några av rubrikerna i guiden:

  Resan hit

  Ta sig runt

  Koh Phangans stränder

  Koh Taos stränder

  Hitta boende på öarna

  Saker att se och göra

  Dykning

  Mat och dryck

  Restauranger

  Fullmånefesterna

 Reseguiden till Koh Phangan & Koh Tao består av 24 A5-sidor och publicerades i november 2012.
Plus-kunder laddar förstås ner reseguiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN