6 härliga kryssningar för barnfamiljer

Aktiviteter för småbarn och tonåringar

Av: 

Jenny Alexandersson

Välj rätt skepp när du ska kryssa med barnfamiljen.
Välj rätt skepp när du ska kryssa med barnfamiljen.

Resa | Resa med barn

Att kryssa har blivit ett populärt sätt att semestra och se fler än ett resmål. Ombord finns alla bekvämligheter och aktiviteter man kan önska – även för barnfamiljer.
Här är de 6 bästa familjekryssningarna!

Det kan vara en utmaning att ta med barn och tonåringar på en kryssning om man inte har kollat upp i förväg vad skeppet har att erbjuda. De flesta stora båtar har någonting för alla, men ta reda på vad som erbjuds i förväg i form av barnklubbar, barnpassning och tonårsaktiviteter så att det inte blir några trista överraskningar när ni väl är på väg.

ABC News har listat de sex bästa kryssningarna för familjer just nu.

1. Bäst för familjer med bebisar - Royal Caribbean's Oasis of the Seas

 • De flesta stora kryssningsbolag har en åldersgräns på sex månader för bebisar. Men de flesta barnklubbar ombord har en åldersgräns på två eller tre år i sina lokaler. Royal Caribbean's Oasis of the Seas är ett undantag. De har en klubb som tar emot barn så små som sex månader upp till tre år.
 • Lokalerna är lekfulla, färgstarka och golven är vadderade. Där finns roliga spel, de erbjuder både sångstunder och lekpersonal som är åldersanpassade. Personalen är utbildad och arbetar i par. De kan flaskmata och byta blöjor på din bebis.
 • Ombord finns även en barnvaktstjänst som går att använda fram till klockan två på natten. Polområdet har barnbassäng och ett ”lek- och skvättområde”.

2. Bäst för små barn - The Carnival Vista

 • Familjer som har mindre barn kan med fördel välja The Carnival Vista. Det är ett paradis för barn mellan fem och elva år. Det dagliga schemat ombord är fullt av roliga aktiviteter för både barn och vuxna.
 • Skeppet har sagofigurer som tema och har ett stort bibliotek fullt av spännande sagor för den som gillar att läsa.
 • Det finns även en vattenpark med rutschkanor och en stor biosalong. Barnklubben har aktiviteter för barn mellan 2 och 17 år.

3. Bäst för familjer med tonåringar – Royal Caribbean Anthem of the Seas

 • Anthem of the Seas har två olika temaprogram för barn mellan 12 och 14 och ungdomar mellan 15 och 17. Det handlar om allt från skattjakter till karaoke och spel.
 • Men det finns även en hel del andra spännande saker att göra om man inte vara en del av temaprogrammen. Till exempel finns det en ”hoppa fallskärms-simulator”, en surfsimulator, klättring, cirkusskola, en dj-skola och utomhus-bio. Ungdomar från 16 år får även hänga på de vuxnas poolområde.

4. Bäst för familjer med vuxna barn – Norwegian Escape

 • Om man har barn som har fyllt 18 år och som ändå vill semestra med sina föräldrar så kan Norwegian Escape vara ett bra alternativ. Det är ett vuxet kryssningsalternativ som även har singelrum som kan passa för den som inte vill dela hytt med sina päron.
 • Skeppet har många roliga aktiviteter, bland annat zip-line, liveföreställningar, casino och trevliga restauranger. Det finns även gym och träningsklasser. De äventyrslystna kan även testa på klätterväggen eller höghöjdsbanan med 99 olika hinder.
 • Är man precis på väg att fylla 18, men ännu inte passerat det magiska ”vuxenstrecket” så finns Entourage, tonårsloungen där ungdomar kan titta på film, spela tv-spel och umgås med nya vänner för alla mellan 13 och 17 år.

5. Bäst för flergenerationsfamiljer – Royal Caribbean's Symphony of the Seas

 • Välj någon av Royal Caribbeans Oasis-class skepp om ni är flera generationer som ska resa tillsammans. Där finns verkligen något för alla oavsett vad man är intresserad av. Skeppen är de största i världen och Symphony of the Seas är störst av dem alla.
 • De har bland annat escape rooms, stora vattenland och ett stort utbud av barnaktiviteter och barnvaktsservice.
 • För tonåringar finns en isbana, zip line, surfsimulator, minigolf och mycket mer. Skeppet är uppdelat i sju olika kvarter med olika stilar med restauranger, butiker och aktiviteter.

6. Bäst för familjesammankomster – Carnival Triumph

 • Om du vill ha något extra för att fira ett jubileum eller födelsedag så är Carnival Triumph ett bra alternativ. Det är varken sprillans nytt eller det modernaste av kryssningsfartygen, men det är prisvärt och erbjuder toppunderhållning.
 • De har en stand up-scen, trollkarlar, liveuppträdanden och karaoke. Även ett stort utbud av trevliga restauranger och barer och ett spa för den som vill koppla av.

Publisert:

LÄS VIDARE

Maxa höstlovet: 25 tips landet runt

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Resa med barn

Kryssningar

Semester

MER OM RESA

Kryssa med gokart, butler och trampoliner

Här är världens första berg- och dalbana på en båt

Vinterns populäraste all inclusive-hotell

Här är bästa resmålet för barnfamiljer

Här är vinterns mest populära all inclusive-hotell

Listan: Här är årets bästa familjehotell

14 saker att göra när vädret är dåligt

Höga kustens vackra vyer

Upplev Småland – här är allt du kan göra i sommar

Kolmårdens djurpark eller stilla tur på Göta kanal?

Äventyrsresor för barn i Sverige

Liseberg och Läckö slott väntar

Full fart på semester i Gästrikland

Lyxiga hotell och ståtliga slott

6 tips för att maxa din upplevelse ombord på flyget

Fantastiska stränder och vandringsleder i Skåne

Årets mest spännande reseupplevelser

Maxa höstlovet: 25 tips landet runt

Bästa halloweenfirandet i svenska nöjesparker

Semestra med rabatt – så kommer du billigt undan på sommaren

Guide till 12 svenska skidbackar

Bila i Halland: Superguiden med alla måsten

Slipp dyra hotell – så bor du billigast på resa

Bila Småland runt – så mycket att upptäcka