Flygbolagets miss: 95 procents rabatt på första klass

Flygbolaget Cathay Pacific kan ha haft världens bästa nyårsrea 2018.
Av misstag reades business- och första klass-biljetter ut till 95 procents rabatt.
Nu står bolaget sitt kast och låter de som hann genomföra bokningarna åka till pangpriset.

Att resa i klasserna business och first mellan New York och Vietnam med flygbolaget Cathay Pacific kostar i vanliga fall runt 150 000 kronor per person.

Men en bugg som inträffade under nyårsrean gjorde att priset sänktes med 95 procent och kostade istället motsvarande 6 000 kronor.

Resebloggaren Gary Leff fick nys om erbjudandet och skrev om det i sin blogg:

”Herregud, det här är ett fantastiskt pris. Du kan flyga från Sydostasien (Vietnam) till New York med Cathay Pacific i Business Class från 675 dollar tur och retur.”

Han tipsade dock om att ta det lugnt med reashoppingen tills vidare.

Flygplan tillhörande Cathay Pacific
Flygplan tillhörande Cathay Pacific

Alla får behålla biljetten

”Eftersom vi inte vet säkert hur Cathay kommer att känna inför en så stor rabatt, skulle jag vänta några dagar med att köpa ytterligare resor eller göra fler icke återbetalningsbara tillägg.”

Men nu twittrar flygbolaget glatt ut nyheten att alla som köpt en lyxbiljett får behålla sina platser till det rabatterade priset, samtidigt som de erkänner missen:

”Gott nytt 2019 allihopa, och till dem som köpte våra bra - VÄLDIGT bra nyårsspecialare, ja - vi gjorde ett misstag men vi ser fram emot att välkomna er ombord med era biljetter utfärdade. Hoppas detta kommer att göra ert 2019 "speciellt" också!”

Detta är den andra stora blundern från bolaget under 2018. Cathay Pacific blev även omskrivna när de av misstag läckte ut närmare 10 miljoner resenärers personuppgifter trots miljardsatsningar på IT-säkerhet.

Aftonbladets reseguider - Ladda hem och ta med
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN