”I sommar kollar jag in bergsgorillor i Rwanda”

Av: 

Johanna Alskog

Resa

Ressnack med radio- och tv-profilen Lisa Syrén

Lisa Syrén har farit jorden runt i ”På spåret”. Men om programledaren i ”Ring så spelar vi” får välja reser hon helst på riktigt. Och blocket följer alltid med på resan.
Lisa Syrén har farit jorden runt i ”På spåret”. Men om programledaren i ”Ring så spelar vi” får välja reser hon helst på riktigt. Och blocket följer alltid med på resan.

Starkaste resminnet:

– Jag kom åkande med min lastbil i Saharas öken och fick syn på en annan lastbil som stod still. Vi körde dit och det visade sig att deras bil hade packat ihop. De hade inget vatten och fåren de hade med sig höll på att dö. De hade till och med börjat gräva en grop att putta ner lastbilen i, i ett desperat försök att få igång den. Om inte jag hade kommit där med mina startkablar hade de kanske dött allihop.

Värsta resminnet:

– Det är en fruktansvärd båtresa mellan Kreta och Santorini för tjugo år sedan. Alla blev sjösjuka. Hela båten flödade av spyor. Jag satt med min då femårige son i knäet och lovade honom att vi aldrig mer skulle åka båt.

Första resminnet:

– Sverige runt med tält under barndomens somrar. Min pappa var folkskolelärare. Han ville visa oss Sverige i ett allmänbildande syfte. På Selma Lagerlöfs Mårbacka fastnade jag framför gipsavgjutningen av hennes händer som berörde mig starkt. Hur kunde de små händerna ha skrivit dessa storslagna verk?

Bästa stad:

– Istanbul. Det är en magisk känsla att kunna färdas mellan två världsdelar och samtidigt vara kvar i samma stad.

Varning:

– Akta dig för att få punktering i Ougadougou. Dåliga vägar och mycket skräp som förstör däcken.

Reser aldrig utan:

– Papper och penna. Jag skriver resedagbok och klistrar in lustiga saker. Det är roligt att ha.

Nästa resa:

– Jag och min 25-åriga son ska resa tillsammans till bergsgorillorna i Rwanda och till Zanzibar i sommar. Jag är så glad att han vill resa med mamma.

Drömresa:

– Tanna, en av öarna i Stilla havs-staten Vanuatu. En lagom stor ö med vänliga människor, härliga grödor och sju vulkaner.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert: