Ny resguide till Antalya i Turkiet

Antalya, den turkiska sydkustens största stad, växer med rekordfart. Här landar charterturisterna innan de far vidare till badstränder, all-inclusivehotell och golfbanor. Men i Antalya tar turisterna aldrig över – här finns något genuint turkiskt som helt saknas i de flesta charterorter. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Ladda ner resguiden till mobilen (pdf 3,1 MB, ingen karta)

Det är lätt bara ta det lugnt i Antalya några dagar, promenera i Gamla stans gränder och upptäcka nya små vägar varje dag. Lite vilse kan man gärna gå, för snart hittar man någon välkänd plats igen. Badar gör man antingen från Gamla stans klipp- och strandbad eller på de långa grus- och sandstränderna väster och öster om centrum, skriver journalisten Johan Öberg som utforskat staden.

Antalya erbjuder dessutom väldigt många matställen med hög kvalitet, ett rikt affärsutbud och i närområdet finns sevärdheter och upplevelser som lätt räcker för ett par semesterveckor.

Och väljer man att resa hit vintertid, som många golfare, kan man faktiskt också åka skidor i de höga bergen en timmes bilresa västerut – och väl tilllbaka i stan ta ett dopp i havet, som även i januari håller hygglig svensk badtemperatur.

Några av rubrikerna i resguiden:

  Resa hit

  Ta sig hit & runt

  Stränderna

  Boende i och utanför stan

  Sevärdheter

  Mat och dryck – och något sött

  Kaféer

  Nattliv

  Shopping

  Fina utflykter

Reseguiden till Antalya består av 20 A5-sidor och publicerades i april 2013.
Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!

MER OM RESA