Upptäck Chiang Mai

  Thailands näst största stad, Chiang Mai i norr, är helt klart rätt plats för den som uppleva något mer genuint thailändskt, bortom landets många öar och stränder. Ladda ner reseguiden till din mobil (2,4 MB)

Till Chiang Mai söker sig varje år närmare två miljoner utländska turister, för att ta del av det sjudande storstadslivet med bra shopping och restauranger, men utan att bli så överväldigande gigantiskt som Bangkok.

Chiang Mai är också en bra utgångspunkt för för utflykter i regionen. Både till de omkringliggande byarna där urbefolknings-stammar, som longnecks och hmong, fortfarande bor på traditionellt sätt, men också för att bada i något av alla vattenfall, åka flotte på floden eller svischa fram i djungeln. En dagstur ut i naturen är ett måste när man är här, skriver guideförfattaren Lotta Zachrisson.

Den som har mer tid rekommenderas också att tillbringa några dagar i den tillbakalutade orten Pai, där turismen är av den mer alternativa sorten, med yoga, hälsosam mat och dagsturer till heta källorna.

Några av rubrikerna i guiden:

Ta sig hit och runt

Boende

Se och göra

Lär dig mer

Massagekurser

Mat att prova

Restauranger

Barer och nöjen

Shopping

Specialtips: Pai

Reseguiden till Chiang Mai består av 20 A4-sidor och publicerades i oktober 2014.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

MER OM RESA