Resguide till Kambodja

Historien, både den urgamla och den svarta, moderna, gör sig påmind på många håll i Kambodja, ett av de mest spännande resmålen i Sydostasien.

I Kambodja finns, trots – eller kanske på grund av – landets svarta historia, en kämparglöd som är svår att hitta i det mer tillrättalagda grannlandet Thailand. Människorna är varma, kulturen spännande och variationen stor för en besökande turist.

Den som vill ha sol och bad åker till stränderna i Sihanoukville, medan den mer äventyrlige tar sig till huvudstaden Phnom Penh. Här finns stora konstraster mellan coola barer och Röda khmerernas fängelse Tuol Sleng, i dag ett förintelsemuseum som inte lämnar någon oberörd.

Ruinstaden Angkor, grundad på 800-talet, utanför Siem Reap lockar en miljon besökare om året. Här finns mängder av byggnader, däribland det världsberömda templet Angkor Wat, sedan 1992 på Unescos världsarvslista.

Kambodjaguiden är skriven av Lotta Zachrisson och Lisa Olsson, och innehåller även karta och många fina bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på en spännande resa.

Ur innehållet:

Viktiga fakta

Stränder i Sihanoukville

Boende i Sihanoukville

Mat & dryck i Sihanoukville

Sevärdheter i Phnom Penh

Mat & dryck i Phnom Penh

Att göra i Seim Reaå

Mat & dryck i Siem Reap

Angkor

Shopping

Historia

Guiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 1 januari 2009.

Är du med i Plus? Då laddar du förstås ner guiden utan extra kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN