Show och skoj på världens största kryssningsfartyg

Publicerad:
Uppdaterad:

Kryssningar

Oasis of the Seas gör ingen besviken

Bästa och mesta aktiviteterna och ett otroligt stort restaurangutbud.

Här är betygen på fartyget Oasis of the seas - Karibiens mest fullspäckade kryssningsupplevelse

Service

Väldigt trevlig och serviceinriktad personal. Uppträdandet kan närmast beskrivas som amerikansk artighet på speed. "How are you sir", "Have a nice day" och "Do you need anything" ekar i fartygets korridorer. Ställer man en fråga så är det dock inte helt säkert att man får ett tillfredsställande svar.

Mat

Maten är förvånansvärt bra med tanke på att de serverar så många gäster på en och samma gång. Bra service från en hel armé av vänliga servitörer. Det finns ett gigantiskt utbud på sammanlagt 24 matställen ombord, allt från enkla pizzabarer till tjusiga asiatiska restauranger och "fine dining" med lyxiga avsmakningsmenyer. Ett minus är att bartendrarna saknar kunskap att blanda riktiga drinkar. En Manhattan cocktail förvandlades gärna till en long-drink med is i bartenderns händer.

Aktiviteter

Oasis är som ett stort flytande nöjesfält. Här finns allt, från skridskobana till surfmaskiner (flowrides), dataspel och bollplaner. Zip-linern, där man hängandes i en sele kan glida fram över däck längs en lång vajer, är fartygets populäraste actionaktivitet. Det gigantiska kasinot på 1 400 kvadratmeter är sannolikt världshavens mäktigaste. 475 spelmaskiner och mängder av Black Jack-, roulette- och crapsbord (tärningsspel).

Pooler

Två surfmaskiner, så kallade flowriders, gör att "Oasis" pooldäck sticker ut. Tre riktigt stora pooler, ett flertal barnpooler och tio bubbelpooler.

Spa/Gym/Relax

Spat har ett stort urval av olika behandlingar, men behandlingsrummen är små och inte så inspirerande. Entré och relaxutrymme är dock snyggt och påkostat med små fontäner, växter och konstverk. Gymet är makalöst stort och påkostat, men de flesta av motionsmaskinerna saknar havsutsikt, vilket är standard på de flesta fartygsgym. Det finns mängder av hjälpsamma träningscoacher.

Underhållning

Oasis of the seas har ansträngt sig för att ha många och varierade shower och musikaler i världsklass i fartygets Grand Theatre. Här blandas Abba-shower med kända Broadwaymusikaler. I fartygets akter finns en gigantisk Aqua Theatre som bjuder på vattenakrobatik och andra spektakulära nummer under bar himmel. För den som vill partaja sent på natten finns flera nattklubbar som spisar allt från goa 50-talslåtar till modern dansmusik. Fartygets stand up comedy-bar är också en hit.

Hytt

Fartyget är så pass brett att man kunnat bygga två parallella huskroppar som löper i båtens längdriktning. Hytterna vetter både utåt mot havet och inåt, mot fartygets taklösa innergårdar, vilket gör att nästan alla hytter får balkong. I övrigt är standarden precis som man förväntar sig; rent, fräscht och smart planerat. De finaste hytterna har ett loft och delvis dubbel takhöjd - häftigt!

Barn- och familjevänligt

Det finns mängder av utrymmen och aktiviteter riktat till barn och ungdomar i olika åldrar. Barnen har sannolikt ännu roligare än föräldrarna på Oasis of the seas. Och är du rädd att tappa bort ungarna bland alla spel- och lekrum, pooler och glassbarer så kan du fästa ett gps-mottagararband på dem och enkelt spåra dem på fartygets 16 passagerardäck. Barnen kan räkna med att träffa på träskmonstret Shrek eller någon annan populär filmfigur i någon av fartygets parker och gallerior.

Lyxkänsla

Fartygets storlek är det som bidrar mest till lyxkänslan. Det finns mängder av lyxiga restauranger och häftiga barer. Bland annat en bar som svävar över fartygets restauranggata. Men många ställen känns som kulisser av pubar och italienska och mexikanska matställen, lite som Disneyland. Det tar ner lyxkänslan. Central park i fartygets mitt är unik i kryssningsvärlden, en grönskande park under bar himmel. Vill du tillfälligt glömma att du befinner dig på en båt så ska du gå hit - det känns lyxigt.

Romantik

Det är lite märkligt att en jättebåt som Oasis of the Seas inte har riktig champagne i barerna, bara bubbel av enklare slag. Ingen höjdare om du exempelvis vill skåla med din partner för evig kärlek. Det finns många krypin på fartyget där ni kan mysa på tu man hand, men så fort ni ska ta er runt på fartyget får ni trängas med livliga barnfamiljer längs restaurang- och shoppingstråk.

TOTALT ANTAL : 36

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN