Allt fler åker på kryssning

RESA

Nu gör vi en hel sajt med allt du behöver veta!

Intresset för att semestra på ett kryssningsfartyg ökar hela tiden, både i Sverige och i världen – nu möter vi på Aftonbladet Resa efterfrågan med en hel sajt bara om kryssning.

Intresset för att åka på kryssning blir allt större. Fler och fler söker sig till havet och jättebåtarna för att koppla av och njuta av en solig kravlös semester.

Enligt den svenska resebranschen kommer intresset för att semestra med båt öka även i år, framförallt i Skandinavien.

En nygjord undersökning bland utvalda beslutsfattare och säljare i den svenska resebranschen, utförd av MSC Cruises, visar att hela 53 procent tror att kryssningar är den resform som kommer öka mest procentuellt 2011.

– Undersökningen ger en indikation på vilka trender som råder och vi ser att de stämmer väl överens med det vi själva ser i våra bokningar. Medelhavet är populärast just nu, säger Claes Tamm, nordisk chef på MSC Cruises till Båtliv.

Häng med

För att du ska kunna hänga med i de senaste kryssningsnyheterna, hålla koll på hetaste trenderna, få inspiration och information om de bästa priserna och häftigaste fartygen just nu drar vi på Aftonbladet Resa igång en hel sajt – bara om kryssning.

Följ med ut på världshaven, res med de gigantiska lyxkryssarna, kolla in bästa resmålen kring Medelhavet eller håll koll på billigaste dagskryssningarna i Östersjön här.

– Fler och fler upptäcker fördelarna med att kryssa och ser det som en upplevelserik, bekväm och prisvärd semesterform. En av de stora fördelarna är just möjligheten att få se och uppleva flera spännande destinationer på en och samma resa och bara behöva packa upp väskan en gång, säger Claes Tamm.

Kanske hittar du något bra semestertips eller inspiration till en egen resa.

ARTIKELN HANDLAR OM