Romantik på öppet hav

Kryssningar

Resa guidar dig till den bästa kryssningen på de sju haven

Stormande känslor på övre däck . Delphine Labarre, 29, och Gianni Sacco, 31, från Liege i Belgien firar sin bröllopsdag på MSC Splendida i Medelhavet.
Stormande känslor på övre däck . Delphine Labarre, 29, och Gianni Sacco, 31, från Liege i Belgien firar sin bröllopsdag på MSC Splendida i Medelhavet.

Det är inte bara blåsigt på övre pooldäck.

Även känslorna stormar till havs.

Här är bästa tipsen när du ska välja kärlekskryssning.

– När man vaknar på morgonen, drar upp gardinen och ser havet – då är det som härligast, säger Delphine Labarre, 29, från Liege i Belgien.

Hon är på romantisk kryssning i västra Medelhavet med maken Gianni Sacco, 31, för att fira två år som gifta.

Landgång för marknad

Förutom goda middagar och slappa dagar vid poolen på fartyget MSC Splendida, så har paret gjort en utflykt i Neapel på italienska västkusten.

– Vi gick till en marknad och köpte oliver och tomater, det var jättemysigt, säger Delphine.

De flesta håller nog med om att italienska marknader uppfyller kriteriet romantik, men det gäller att välja rätt kryssningsfartyg om känslorna ska svalla även under båtresan.

Satsar på maten

Just MSC Splendida har en ganska folklig stil med en hel del barnfamiljer och partajande ungdomar, och utbudet av restauranger med intim och mysig atmosfär är i minsta laget. Bästa maten serveras i texmex-restaurangen som satsar på stora och saftiga biffar.

Vill du ha valmöjligheter på matfronten är i stället en kryssning med Royal Caribbeans eller Norwegian Cruise Lines största fartyg ett säkert val. Oasis- och Allure of the Seas och Norwegian Epic har många små och exklusiva restauranger. Nackdelen är möjligen att de stora fartygen skeppar många stojiga barn.

Mer lyx i mindre båt

Costa Cruises sticker ut med Medelhavets absolut mysigaste italienska kaféer ombord på sina största fartyg.

Vill du fokusera mer på kryssningens resmål än själva båten ska du överväga ett mindre fartyg. De är ofta lyxigare och du slipper i regel barn och ungdomar. Dessutom når små fartyg mindre hamnar och orter, vilket har hög romantikfaktor.

I allmänhet är en hytt med havsutsikt och balkong ett måste för kärlekskryssaren.

Ska ni göra något romantiskt i kväll?

– Vi måste testa kasinot, även om tur i kärlek inte riktigt ger tur i spel, säger Delphine och skrattar.

Johan Söderlund

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa

/

Kryssningar

ÄMNEN I ARTIKELN

Kryssningar