Här är Sveriges vackraste omvägar

avJennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT /
För den som kan tänka sig att köra en omväg finns det mycket att se i Sverige.

Ska du på bilsemester i sommar? Då kan det kanske vara värt att ta en liten omväg för att få se någonting lite extra fint. Här är listan på Sveriges vackraste omvägar.

Bilsemester i all ära, men visst är det väl skönt att ta en paus under färden. Sträcka på benen, andas lite frisk luft och kanske slippa gnabbet i baksätet för en sekund. Så varför inte göra det på en extra vacker plats? Cirkle K har samlat svenskarnas bästa stopp på vägen på sajten Sveriges vackraste omvägar. Där finns allt från roligaste loppisen till mysigaste badplatsen att stanna för ett dopp.

– Vi vill att det ska bli enklare för människor att upptäcka Sverige. Många reser på sommaren och vi vill att fler ska kunna upptäcka lokala pärlor och platser som inte är lika givna att besöka, säger Johanna Wintzell, kommunikationsspecialist på Circle K.

Fler och fler tips läggs till på hemsidan och vem som helst kan tipsa om sin bästa omväg.

– Vi tar emot och går igenom tipsen så att allt är korrekt men sen kommer de ut på sajten. Vi får in tips hela tiden, men vi tar gärna emot fler, säger Johanna Wintzell.

Hemsidan lanserades förra året och då var responsen bra, resenärerna gillade att dela sina bästa tips med varandra. I år har man valt att lyfta nya tips på sajten. Här är de allra bästa tipsen.

– Vi har försökt lyfta nya tips som vi tycker är extra fina, säger Johanna Wintzell.

Forsemölla

Vattenfallen Forsemölla är ett av södra Skånes få vattenfall. Forsemölla ligger i Sträntemölla naturreservat, mitt i en stor bokskog. För den som vill ta en paus och beundra vattenfallet finns en parkeringsplats att ställa bilen under avstickaren, och där finns även en informationstavla. Närmaste byarna är Vik och Rörum, och Simrishamn ligger ungefär 20 minuter bort med bil.

Foto: Circle K
Vattenfallet Forsemölla är ett av få i södra Skåne.

Torö Stenstrand

Ungefär en halvtimmes bilfärd från Nynäshamn ligger Torö, där en vacker stenstrand finns. På sommaren är platsen perfekt för ett dopp, men även andra tider på året kan platsen vara värd ett besök. Men då är det kanske mer rimligt att ta en fika eller bara njuta av utsikten.

Foto: Circle K
Ute på Torö ligger en stenstrand som kan vara värd ett besök.

Grönemad

Utanför Grebbestad, bara 10 minuter bort, ligger Grönemad. Det lilla samhället i Tanums kommun är en gammal fiskeby som har pittoreska sjöbodar, en strand, en småbåtshamn och vackra solnedgångar.

Foto: Circle K
Den gamla fiskebyn bjuder på vackra solnedgångar.

Nalovardo

Nalovardotoppen som når 763 meter över havet är en perfekt plats för att kika på utsikten. Platsen erbjuder en panoramavy över skogen kring Sorsele, och staden ligger bara en kvart bort. Toppen kan nås med bil, men för den hurtiga går det också att gå upp för berget.

Foto: Circle K
Efter en lång och stillasittande bilfärd kan det vara skönt att chocka kroppen, genom att bestiga ett berg.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM RESA